Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”Har jag tur är den såld om en vecka”

Carl-Otto Göransson Foto: KANAL 75
Lutfi Kolgjini Foto: Foto: Lars Jakobsson/Kanal 75

Carl-Otto Göransson, 39, är redo för nya utmaningar. 

Nu säljer han familjens miljongård i Halmstad. 

Och flyttar in hos stjärntränaren Lutfi Kolgjini. 

– Har jag lite tur så är den såld inom någon vecka, säger han. 

Proffstränaren Carl-Otto Göransson tränar i dag runt 20 hästar tillsammans med sin hustru Frida på föräldragården i Tönnersjö, söder om Halmstad. 

Nu är gården, som innehåller 20 boxar, backe, rakbana, skogsvägar och en galoppbana, till salu. 

– Det är något som har pågått i huvudet rätt länge. Vi mindre tränare blir bara mindre, det är svårt att få kunder och ekonomi att gå runt. Jag kände att jag ville testa något nytt. Bara för att jag gör detta så innebär det inte att jag kan bli egen igen, säger Carl-Otto Göransson. 

Proffstränarlicensen väljer han därför att behålla. 

– Jag ser det som en utveckling, det är möjligt att jag blir egen igen. Jag vill tycka att det är kul igen. Jag tycker fortfarande att det är jävligt roligt att hålla på med hästar. Men ekonomi och allt ska gå ihop och det har varit lite tufft på slutet. 

”Jag är god vän med familjen” 

Hur kom det sig att du fick frågan att flytta in hos Kolgjinis? 

– Vi har haft ett samarbete under en längre tid. Han har haft hästar hos mig som jag har kört in och jag har även varit med och hjälpt till på gården. Det har varit något som har växt fram, säger han och tillägger: 

– Jag är god vän med familjen och vi kommer väldigt bra överens med Adrian och Ludde. Så det känns väldigt inspirerande. 

När Carl-Ottos dotter Tuva Göransson gick igenom en tuff period i livet fick hon mycket hjälp av Lutfi Kolgjini. 

– Min äldsta dotter Tuva, hade en tråkig period i livet med mobbning. Så hon har varit mycket där nere och Ludde och hans personal har tagit väl hand om henne. Hon hittade ett nytt spår i livet och nu känns det bra för henne. 

Tar du med dig några hästar? 

– De enda som åker med ner är barnens ponnyhästar. Min yngsta dotter håller på med hoppning, hon har två och den äldsta håller på med trav och har två ponnyer. 

”Finns ingen bättre anläggning i hela Europa” 

Familjen är taggade på den nya utmaningen, men det är mycket som ska på sin plats innan flytten sker. 

Gården hoppas de få sålt inom vecka. 

– Sen stormen Gudrun har vi haft gården. När stormen kom hade pappa ägt gården ett tag. Det var ett helvete att ta sig ut då. Det är folk som har varit ute och tittat på gården redan nu, så har jag lite tur så är den såld inom någon vecka, säger han och fortsätter: 

– Vi har otroligt många fina skogsvägar att köra på sedan har vi även två sandbanor på gården.  Helst skulle jag vilja bo nära gården, det är inte många hus som säljs i Vomb, så vi får väl bosätta oss en bit utanför så länge. 

Vad säger du om Kolgjinis gård? 

– Det finns ingen bättre anläggning i hela Europa. Det är fantastiskt. Han utvecklar den hela tiden. Det händer något hela tiden. 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!