Carl-Otto Göransson Foto: KANAL 75Carl-Otto Göransson Foto: KANAL 75
Carl-Otto Göransson  Foto: KANAL 75
Lutfi Kolgjini Foto: Foto: Lars Jakobsson/Kanal 75Lutfi Kolgjini Foto: Foto: Lars Jakobsson/Kanal 75
Lutfi Kolgjini Foto: Foto: Lars Jakobsson/Kanal 75

”Har jag tur är den såld om en vecka”

Publicerad

Carl-Otto Göransson, 39, är redo för nya utmaningar. 

Nu säljer han familjens miljongård i Halmstad. 

Och flyttar in hos stjärntränaren Lutfi Kolgjini. 

– Har jag lite tur så är den såld inom någon vecka, säger han. 

Proffstränaren Carl-Otto Göransson tränar i dag runt 20 hästar tillsammans med sin hustru Frida på föräldragården i Tönnersjö, söder om Halmstad. 

Nu är gården, som innehåller 20 boxar, backe, rakbana, skogsvägar och en galoppbana, till salu. 

– Det är något som har pågått i huvudet rätt länge. Vi mindre tränare blir bara mindre, det är svårt att få kunder och ekonomi att gå runt. Jag kände att jag ville testa något nytt. Bara för att jag gör detta så innebär det inte att jag kan bli egen igen, säger Carl-Otto Göransson. 

Proffstränarlicensen väljer han därför att behålla. 

– Jag ser det som en utveckling, det är möjligt att jag blir egen igen. Jag vill tycka att det är kul igen. Jag tycker fortfarande att det är jävligt roligt att hålla på med hästar. Men ekonomi och allt ska gå ihop och det har varit lite tufft på slutet. 

”Jag är god vän med familjen” 

Hur kom det sig att du fick frågan att flytta in hos Kolgjinis? 

– Vi har haft ett samarbete under en längre tid. Han har haft hästar hos mig som jag har kört in och jag har även varit med och hjälpt till på gården. Det har varit något som har växt fram, säger han och tillägger: 

– Jag är god vän med familjen och vi kommer väldigt bra överens med Adrian och Ludde. Så det känns väldigt inspirerande. 

När Carl-Ottos dotter Tuva Göransson gick igenom en tuff period i livet fick hon mycket hjälp av Lutfi Kolgjini. 

– Min äldsta dotter Tuva, hade en tråkig period i livet med mobbning. Så hon har varit mycket där nere och Ludde och hans personal har tagit väl hand om henne. Hon hittade ett nytt spår i livet och nu känns det bra för henne. 

Tar du med dig några hästar? 

– De enda som åker med ner är barnens ponnyhästar. Min yngsta dotter håller på med hoppning, hon har två och den äldsta håller på med trav och har två ponnyer. 

”Finns ingen bättre anläggning i hela Europa” 

Familjen är taggade på den nya utmaningen, men det är mycket som ska på sin plats innan flytten sker. 

Gården hoppas de få sålt inom vecka. 

– Sen stormen Gudrun har vi haft gården. När stormen kom hade pappa ägt gården ett tag. Det var ett helvete att ta sig ut då. Det är folk som har varit ute och tittat på gården redan nu, så har jag lite tur så är den såld inom någon vecka, säger han och fortsätter: 

– Vi har otroligt många fina skogsvägar att köra på sedan har vi även två sandbanor på gården.  Helst skulle jag vilja bo nära gården, det är inte många hus som säljs i Vomb, så vi får väl bosätta oss en bit utanför så länge. 

Vad säger du om Kolgjinis gård? 

– Det finns ingen bättre anläggning i hela Europa. Det är fantastiskt. Han utvecklar den hela tiden. Det händer något hela tiden. 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Är du nybörjare på trav? Ta hjälp av SportExpressens travskola

Till Expressens startsida

Mest läst i dag