Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Har höjt sig – vi är inte borta alls här”

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

Premium: Expressens travredaktion jobbar stenhårt med att ge läsarna de bästa tipsen.

Med Expressen Premium får du V75-snacket med:

√ Lättlästa och genomarbetade tränarkommentar på samma

√ Uppskattade Tidsranken


■ Expressens travredaktion jobbar stenhårt med att ge läsarna de bästa tipsen. Varje vecka erbjuder vi utförliga guider, tränarkommentarer, spikförslag, skrällvarningar och avslag till V64, V86, V75 och GS75.

Mer av det bästa från Expressen. Mer Premium hittar du här.

Vill du hellre läsa V75-snacket som e-tidning? Klicka på denna länk   

V75-1

KOMMENTARER I SISTA STUND

1 Inge B.Svärlig, U. Ohlsson 3%

– Hästen var duktig senast och från det här läget tror jag att han kommer att göra ett bra lopp igen. Men det är mycket tuffare emot i en final och det lär bli svårare att vinna nu. Vi kör som senast med rycktussar, säger Petter Lundberg.

2 Babaris, M A Djuse 1%

– Han har bra form och ett bra läge. Det var länge sedan han gick med jänkarvagn men jag tänkte hänga på den på lördag. Han vinner inte ihjäl sig men nog ha lite platschans i alla fall, säger Hans R Strömberg.

3 What a Winner, S. Persson 13%

– Han kändes finare än någonsin senast och jag tycker att han bara blir bättre och bättre. Han har blivit snabbare från start men det är väl tveksamt att han ger sig in i någon spetsstrid. Men så bra som han känns tror jag att han kan sluta långt framme igen och vi ändrar inget, säger Peter Johansson.

4 Global Believer, A. Eklundh 1%

Svek senast men var inte helt kurant. Snabb ut och kan vara ett skrällbud.

5 Likeaboss, E. Strandberg 44%

– Banan var lös senast och han fick inte fäste men han gjorde vad han skulle och det blev ett bra genrep. Likeaboss känns jättefin och jag har siktat hit. Jag hoppas att hästen slipper brodd och kan gå med sommarbalans på lördag. Då blir han rappare och snabbare från början. I övrigt inga ändringar, säger Per Lindqvist.

6 Zinfandel, T. Uhrberg 8%

– Han fick ingen enkel resa senast och mot den bakgrunden gjorde han det väldigt bra. Jag hoppas att han hamnar bättre på det den här gången, då tror jag att han kan dyka upp långt framme, säger Ola Samuelsson.

7 Bottnas Idol, P. Sövik 6%

– Senast var första gången jag provade lite från början och hästen öppnade helt okej. Härifrån måste jag ladda och jag hoppas hittat vettigt slagläge. Bottnas Idol gick ett lite tuffare jobb i måndags och känns ännu finare än innan. Han går som senast, säger Preben Sövik.

8 Babsans Bankir, P. Karlsson 2%

– Jag var lite besviken på hästen direkt efter loppet senast men han fick punktering direkt i starten och med tanke på det var insatsen femstjärnig. Hästen känns fortsatt fin och jag gör inga ändringar, säger Niclas Westberg.

9 Jello W., B. Goop 14%

– Han håller sin fina form. I och med att han inte är så startsnabb så är spår nio helt okej. Nu när det är autostart blir det jänkarvagn och med klaff tycker jag inte att han ska vara helt borta, säger Per Henriksen.

10 Mr Birkenstock, L. Gilljam 1%

Nyttig form men får normalt sett svårt att segerstrida härifrån.

11 Extreme A.F., E. Adielsson 1%

Oväntad galopp senast. Bra flera starter i rad innan det. Kanske kan vara trea-fyra om det stämmer.

12 Friend of Elves, Ö. KIhlström 5%

– Hästen har utvecklats, han är snabbare och går hela vägen in i mål. Han känns jättefin och härifrån hoppas jag att det löser sig. Då är han säkerligen med långt framme och krigar, säger Stefan P Pettersson.

TIDSRANKEN: 13,8: 7 Bottnas Idol. 14,0: 6 Zinfandel, 9 Jello W. 14,2: 12 Friend of Elves. 14,3: 8 Babsans Bank.

V75-2

KOMMENTARER I SISTA STUND

1 Everglo Lemon, A. Eriksson 19%

– Insatsen senast var jag jättenöjd med. Han hade fått ta det lite lugnare efter segern på Färjestad men målsättningen att han ska vara på topp till den här finalen. Han har spetsat från spår ett förut och jag kommer att ladda. Han är den hetaste av mina två på lördag, säger Anders Eriksson.

2 Laban Lagö, C. Lugauer 7%

– Jag var fullt nöjd med honom senast, även om han fick ge sig gick han en låg 1.14-tid med voltstart. Han tränar fint och den här gången väljer jag nog en annan taktik. Han kan gå bra bakifrån och det lutar åt jänkarvagn nu och jag tror det är första gången, säger Conrad.

3 Marabou Brodda, T. Uhrberg 15%

– Hästen har varit duktig och utvecklats fint på sistone. Hon känns fin inför den här uppgiften och nu provar vi autostart för första gången hos mig men jag tror att hon kan öppna vettigt. Inga ändringar, säger Thomas Uhrberg.

4 El Vego Khalifa, S. Persson 16%

– Hästen var så bra som vi hade hoppats på senast och allt har sett bra ut efter loppet. Han är inget spetsbud men borde kunna hamna bra till ändå. Det är så klart tuffare emot nu men en platschans ska det vara, säger Ola Samuelsson.

5 Matadore, R A Ruud Nilsen 1%

Bra form och kan öppna snabbt. Möter troligtvis lite för hårt motstånd för att kunna utmana om segern.

6 B.B.S.Avicii, J A Björk 1%

– Det strulade lite senast och han var inte tom i mål. Hästen känns precis som innan och vi hoppas på lite tur den här gången. Nu är tanken att köra med amerikansk sulky för första gången och jag är nöjd med pengar, säger Lina M Björk.

7 Debonair Mary, M E Djuse 1%

– Han gjorde det jättebra som tvåa bakom Chitchat senast med tanke på att han fick göra lite jobb. Nu blir det tuffare och han får smyga med och hoppas kunna spurta till sig en fin peng. Eventuellt blir det första starten med rycktussar om det faller väl ut i veckans test, säger Oskar Florhed i stallet.

8 Chitchat, D. Wäjersten 35%

– Vann på bra sätt senast utan att behöva bruka alla krafter. Nu blev inte läget det bästa men han känns bra för sin klass och han ska kunna tåla lite jobb. Om det blir så att han laddas fram till dödens eller avancerar dit mitt i loppet återstår att se. Trots spåret måste han ha chans, säger Oskar Florhed i stallet.

9 Hulk Marke, Ö. KIhlström 1%

Maxutdelning som tvåa senast efter en perfekt resa. Bakspår nu och segerchansen är inte stor.

10 Jarel Boko, B. Goop 3%

– Han blir bara bättre och bättre och har tränat fint inför det här loppet. Visst är det tuffare emot men jag tror att han kommer att leverera en bra insats och kan ha lite platschans, säger Peter Zadel i stallet.

11 Run For Sebastian, A. Eklundh 1%

Var inget extra senast. Tufft vinna.

12 Segway, C J Jepson 0%

– Segway fick ett tråkigt läge och får enbart jaga pengar den här gången, säger Per Henriksen.

TIDSRANKEN: 14,4: 2 Laban Lagö. 14,5: 3 Marabou Brodda. 15,0: 6 BBS Avicii. 15,1: 1 Everglo Lemon.

V75-3

KOMMENTARER I SISTA STUND

1 Super Nice, M. Malmqvist 1%

Perfekt läge, får bra lopp. Platsbud.

2 Alone, Ö. KIhlström 6%

– Har gjort två fina lopp och fick äntligen vinna senast. Läget är bra och stämmer det kan han vara långt framme här, säger Lisa Skogh.

3 Reckless, B. Goop 2%

– Är uppfräschad efter senast. Han gillar ännu att tävla, men det är en slant som gäller, säger Peter Zadel.

4 Chestnut Hill, R N Skoglund 1%

– Han känns otroligt fin här hemma och jag tror att hästen är på gång. Trots det får vi nog vara nöjda att bli trea, fyra här. Helstängt huvudlag och jänkarvagn, säger Stefan Melander.

5 Hawk Cliff, M E Djuse 2%

– Har börjat hitta formen. Men han är bara medel från start och hamnar väl mitt i fältet någonstans och jagar främst pengar, säger Hanna Forslin.

6 Spickleback Face D. Wäjersten 13%

– Har ju varit borta länge och har ingen toppform. Han har dock gått två snabbjobb inne på Bergsåker och har känts fin i dessa. Eddy West blir svårslagen och kanske även Xanthis Coktail. Men bakom dessa ska han räknas, säger Oskar Florhed i stallet.

7 Weekend Fun, H. Svensson 5%

– Han verkar bra och han är startsnabb och han vann på bra vis senast. Han får prova att ladda i väg lite från spåret och vi får se vad händer, säger Lars Wikström.

8 Order to Fly, P. Lennartsson 1%

– Han har kanonform men vi fick ett värdelöst spår och får väl i första hand rikta in oss på att ta en plats bland de sex bästa, säger Per.

9 Eddy West, C. Sjöström 65%

– Fick en paus efter senaste segern och det är kanske lite långt mellan starterna. Han känns väldigt fin och borde komma i bra form ändå. Förutsättningarna med bakspår och att det är lite länge mellan starterna innebär att det troligen blir ett ”Eddy West-upplägg” då vi följer med och kör till slut, säger Claes.

10 Xanthis Coktail, H. Forslin 2%

– Han är i riktigt bra form och kanske den lite hetare av mina två för dagen. Stämmer det kanske han kan vara trea, fyra, säger Hanna Forslin.

11 Hard Times, T. Jansson 1%

Ingen vinnartyp. Jagar en slant.

12 Perfect Dynamite, U. Ohlsson 0%

Får normalt sett svårt.

TIDSRANKEN: 13,7: 1 Super Nice. 13,8: 11 Hard Times. 14,0: 7 Weekend Fun. 14,1: 3 Reckless.

V75-4

KOMMENTARER I SISTA STUND

1 Milan Boko, E. Bot 29%

– Hästen har gått jättebra på slutet och även om han gått fina tider känns det som att det har funnits gott om krafter kvar. Klarar han bara långresan tror jag att han duger bra i det här sammanhanget och vi ändrar inget, säger Erwin Bot.

2 Windmill Jam, J. Untersteiner 17%

– Vi har siktat hit efter senaste starten och lagt upp träningen efter det. Allt har gått enligt plan, hästen känns fin och är väl förberedd. Han har gått ett banjobb efter 1.21 full väg. Läget är bra och jag har aldrig laddat med honom från början och vet inte riktigt hur snabb han är men det får Windmill Jam avgöra. Vi har provat rycktussar och han kommer vara utrustad med dessa på lördag, säger Johan Untersteiner.

3 Bottoms Up Broline, J. Kontio 7%

Visade bra fart under fjolåret och är säkert väl förberedd av Timo Nurmos. Tidig vid gardering.

4 Rapid Pal, J. Lövgren –%

STRUKEN!

5 Gatling, B. Goop 19%

– Har öppnat bra i enklare gäng men nu är det hårdare emot och det finns säkert fler snabba hästar med i loppet. Var annars toppfin i veckans jobb och känslan är att han kommer att vara bra på lördag, säger Peter Zadel i stallet.

6 Byron Face, D. Wäjersten 10%

– Vi hade nog förväntat oss lite mer senast, men han kommer säkert att vara bättre på lördag. Han gick med öppet huvudlag senast men på lördag blir det halvstängt och eventuellt också första med rycktussar vilket vi ska testa i veckan. Han kommer att vara bättre än senast men det är ett tufft lopp och vinna kan bli svårt, säger Oskar Florhed i stallet.

7 Portofino, J. Dahlman 1%

Gör bra lopp hela tiden och kommer från seger. Lite värre emot denna gång. Inget hett bud.

8 Bottnas Justin, Ö. KIhlström 4%

– Formen är fortsatt bra på Bottnas Justin men spåret längst bakom bilen drar ned mina förväntningar rejält, säger Björn Röcklinger.

9 Mister Jigolo, C J Jepson 5%

– Mister Jigolo tränade tillsammans med Gatling i veckan och var väldigt fin. Det känns som att hästen har mognat lite och även om det är hårdare emot tror jag att han också kommer att göra en bra insats, säger Peter Zadel i stallet.

10 Bugatti Hall, C. Sjöström 3%

– Honom är jag jättenöjd med och han har utvecklats fint på sistone. Han var lite sen i kroppen och utvecklingen. Bugatti Hall är allround och gynnas om det blir högt tempo och om han får vettig draghjälp. Det är ett jämnt lopp och jag tror att den som får det bästa loppet vinner. Eventuellt lättas han i balansen, säger Claes Sjöström.

11 Sandokan, E. Leo 2%

Form men inget svar mot Portofino senast. Tufft att vinna härifrån.

12 Vanity Flair, K. Oscarsson 1%

– Vi har har siktat mot det här loppet en tid, men jag får säga att luften gick ur oss redan vid spårlottningen. Vi får helt enkelt köra snällt från det här läget och bygga lite för framtiden, berättar Lars I Nilsson.

TIDSRANKEN: 13,8: 2 Windmill Jam. 14,1: 5 Gatling. 14,2: 8 Bottnas Justin. 14,9: 6 Byron Face.

V75-5

KOMMENTARER I SISTA STUND

1 Call Me Brodda, S. Persson 6%

– När vi fick spår ett tycker jag att det ser lite intressant ut. Hon är inte så mycket sämre på medeldistans och kusken släpper nog inte till vem som helst. På läget är jag inte förvånad om hon är bland de tre. Vi får se om det blir goggles igen eller helstängt, säger Thomas Madsen.

2 Dwayne Zet, M A Djuse 21%

– Jag var mycket nöjd med comebacken, insaten var bättre än förväntat. Han har varit väldigt fin efteråt och jag tycker att det ser bra ut på förhand. Läget är bättre och jag tror att Dwayne Zet står sig bra i klassen. I comebacken gick han med träningsbalans, nu ska vi köra med lättare skor, säger Oscar Berglund.

3 Kimi di Quattro, M B Svedberg 7%

– Hästen gick mycket bra efter sen lucka senast och hade krafter kvar. Allt känns oförändrat bra med Kimi di Quattro och han går fint från alla positioner. Inga ändringar, säger Markus B Svedberg.

4 Donizetti, K. Oscarsson 18%

Fin vid segern i försöket och avslutade drygt 1.10 sista varet senast. Bra läge och borde vara med i segerstriden utan strul.

5 Shapes, B. Goop 19%

– Han har haft mycket bra form i flera starter och den ska vara intakt. Han kan öppna och skulle Björn komma till ledningen så tror jag att han kommer att vara med i striden på lördag, säger Peter Zadel i stallet.

6 Hurricane River, C. Eriksson 2%

Lite strulrisk från spåret. Håller annars vettig form och är ett plasbud.

7 Vacqueyras, R N Skoglund 0%

Segerlös i evigheter och får problem trots proffskusk i vagnen.

8 Tabasco C.D., C J Jepson 2%

– Han var bra senast och känns kanonfin i jobben efter det. Han är snabb från start och från ett bättre läge hade jag trott på bra chans. Nu måste det dock klaffa lite härifrån, säger Stefan Granlund.

9 A Good Point, A. Kolgjini 1%

– Gjorde sitt bästa lopp bakifrån senast och känns fin även om det blivit lite långt mellan starterna. Hoppas på ett bra smyglopp och en fin slant, säger Lars I Nilsson.

10 Axel Ruda, U. Ohlsson 11%

– Var så pass bra som jag trodde senast och han har hittat några växlar till i vinter vilket också syns på resultaten. Jag körde honom i måndags och var nöjd med honom och han kommer vara kraftigt förbättrad på lördag. Värsta motståndaren tror jag är Dwayne Zet. Gick med järnskor senast nu blir det fyra aluminiumskor, precis som han hade när han vann förra finalen, säger Pär Ländin.

11 Huddlestone, H. Svensson 11%

– Huddlestone gjorde det bra senast och tycker det är kul att han biter ihop och sätter nosen först. Ingen tillfällighet att han vill nio lopp i fjol. Jag tror på en liknande insats och vi kör som senast, säger Lars Wikström.

12 Arvid S.H., T. Uhrberg 2%

– Hästen gick bra även senast och är duktig varje gång men det blir svårt att vinna härifrån. Med tanke på läget är full väg ingen nackdel och Arvid gynnas om det blir överpace, säger Thomas Uhrberg.

TIDSRANKEN: 13,7: 10 Axel Ruda. 13,9: 4 Donizetti, 11 Huddlestone. 14,2: 12 Arvid SH. 14,3: 3 Kimi di Quat.

V75-6

KOMMENTARER I SISTA STUND

1 Attention Please, K. Eriksson 1%

– Är åtgärdad efter senaste loppet, jag tycker inte att hon visat den rätta formen i de senaste starterna. Hon kan nog inte svara ut Goops häst och sedan behöver det klaffa på vägen, säger Thomas Madsen.

2 Beawinner, E. Leo 8%

– Hon ska klara spåret och jag kommer att testa för ledningen. Hon har höjt sig formmässigt och ska nog inte vara helt borta. Inga ändringar, säger Emilia Leo.

3 Hera Hammering, P. Lennartsson 7%

– Var fin i torsdagens finslipande jobb. Hon öppnar okej men det går inte att ladda iväg hur som helst. Men på läget tycker jag att hon ska kunna vara med där framme, säger Per.

4 Primadonna Tile, J. Untersteiner 4%

– Hon är lite ojämn och senast kom hon helt snett på det. Det var inte hennes fel att hon blev oplacerad. Hon känns bra i träningen och står bra inne i loppet men hon är bara medel från start från det här utgångsläget, säger Johan.

5 Miss Mighty, D. Wäjersten 19%

– Det blev perfekt för henne senast då hon fick bestämma i ledningen och jag tror dessutom att hon kan gå framåt rejält med det loppet i kroppen då hon är storvuxen. Jag tror att hon går felfritt men det finns lite risk för tappstart. Löser det sig bör hon kunna vara med och göra upp om det, säger Oskar Florhed i stallet.

6 Queen, B. Goop 5%

– Har fått gå i dödens på slutet och det passar henne inte. Med bra ryggar eller ledningen har hon form för att vara med långt framme, säger Peter Zadel i stallet.

2 160 m:

7 Tasherit, H. Crebas 2%

Duktig tvåa senast. Rysare med klaff.

8 Readly’s Dream, E. Adielsson 1%

– Fick dra tåget i tredjespår senast och höll bra till 100 kvar. Hon känns lite rappare efter loppet och jag är inte främmande att hon spurtar ned många till slut, men hon måste köras på chans, säger Johan Untersteiner.

9 Jeans’n Passion, J. Lövgren 24%

– Hon svarade för en riktigt stark avslutning senast och vi var nöjda. Spår tre på tillägg är inte så illa och hon är stark och rejäl. Löser det sig så borde hon kunna ta en topp tre-placering, säger Bernardo Grasso i stallet.

10 Loaded Leila, M B Svedberg 1%

– Det blev helt fel senast och kusken slutade att köra 500 kvar. Allt känns bra men det är ett tufft lopp och hon ska få ett snällt upplägg. Inga ändringar, säger Markus B Svedberg.

11 Sanibel, V. Rosleff 3%

Vass efter galopp senast. En outsider.

12 Affinity Face, A. Kolgjini 8%

Spetsade i tuff öppning senast och var slagen tidigt. Aningen ojämn.

13 North Dakota, C J Jepson 1%

Fastlåst senast. Ändå tufft att vinna.

14 Seventh Heaven, C. Eriksson 1%

Jobbigt läge. Får svårt att skrälla.

15 Heroine Darling, S. Persson 15%

– Var ju jättefin senast och ska vara fortsatt bra i ordning till detta Hon kan vara knepig i volstart men från det här läget borde hon sköta sig. Men det blir svårare att vinna den här gången, tror Ola Samuelsson.

TIDSRANKEN: 14,1: 9 Jeans’n Passion. 14,3: 15 Heroine Darling. 14,5: 8 Readly’s Dream, 14 Seventh Heaven.

V75-7

KOMMENTARER I SISTA STUND

1 L.L.Labero, R. Bergh 5%

– Han gjorde det bra senast och har varit bra i de två senaste loppen där han tävlar utan huva och jag skulle tro att det inte blir några ändringar. Han kan ju öppna och med tanke på läget är han nog inte helt borta, säger Helena Johansson i stallet.

2 Gaylord Am, A. Eriksson 20%

– Han var otroligt bra senast. Inte minst med tanke på att banan inte passande och han hade lite problem i kurvorna. Att det gått en tid mellan starterna oroar mig inte utan jag räknar med bra form. Jag kan inte klaga på spåret även om han säkert öppnar bättre med ett spår längre ut i banan. Jag tycker att han måste räknas, säger Anders Eriksson.

3 Oskar Run, C J Jepson 1%

– Nu har han fått ett bra läge och borde kunna hamna lite bättre till än på slutet. Vi kommer även att köra med jänkarvagn för första gången och jag tror att han har chans att sluta bland de tre främsta, säger Tomasz Wisniewski.

4 Borups Victory, D. Wäjersten 60%

– Han såg riktigt fin ut senast och vann med krafter kvar. Han visade senast att han kan öppna och jag tror att han kommer att öppna ännu bättre från det här spåret. Skulle han komma till ledningen tror jag att han har respekt med sig och då är det en riktigt bra chans, säger Oskar Florhed i stallet.

5 Lorenzo Boko, G. Johansson 3%

Fick ett bra lopp i lördags och utmanade Unique Creation och Eros Zola till slut. Med i skrällgruppen.

6 Love Håleryd, J. Untersteiner 1%

– Han testade på monté senast och gjorde en klart godkänd insats. Han har gått bra i skymundan i V75 i starterna före. Formen är bra men det måsta klaffa om han ska ta en framskjuten placering, säger Johan.

7 Olga Utca, T. Uhrberg 1%

Gjorde grovjobbet senast och höll starkt som tvåa. Bibehåller formen men värre uppgift nu. Plats som bäst.

8 Lucky Guy Boko, J. Lövgren 4%

– Han spelade oss ett spratt senast. Han såg klar ut i sista sväng men bromsade sista biten och har gjort så någon gång förut när han var yngre också. Hästen hade visat toppform i starterna innan och den är nog intakt. Skulle det klaffa med resan tror vi att han har vinstchans, säger Bernardo Grasso i stallet.

9 Graces Candy, Ö. Kihlström 2%

Fick fel lopp senast. Är nog allra vassast på 1 640. Bara om många.

10 Chiffchaff, J. Kontio 1%

– Hon var ursäktad av den tuffa inledningen senast och verkar fortsatt bra i träningen. Men hon hade nog behövt ett bättre läge för att kunna göra sig gällande på lördag, säger Ola Samuelsson.

11 Power Blaster, U. Ohlsson 0%

– Hästen är i riktigt bra form men jag måste ändå ligga lågt från ett bakspår i en V75-final. Vi får hoppas på en bra slant, säger Petri Salmela.

12 Lucifer Sam, S. Persson 3%

– Lucifer Sam kämpade på berömvärt vid segern senast och var fin i veckans jobb. Men spåret försvårar och det krävs överpace om han ska kunna komma in i matchen den här gången, säger Ola Samuelsson.

TIDSRANKEN: 13,9: 4 Borups Victory. 14,0: 5 Lorenzo Boko. 14,1: 12 Lucifer Sam. 14,2: 2 Gaylord Am.

Carl Bildt om Peskov: Rädd att han har rätt

Premium: Putins talesperson tror att hybridkriget mot väst lär fortsätta

Gunilla var bara 48 när hon fick en hjärtinfarkt

Premium: Fler unga kvinnor drabbas av livsstilssjukdomar

Jag vill ha pussar och närhet – men inte sex!

Premium: Psykoterapeuten: ”Var tydlig” • Viktiga rådet