Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”Har haft lite otur – har tjugotre stygn i huvudet”

Foto: Adam Ström/Stall TZ
Foto: Privat
Foto: Foto Mike Dalatravet

Proffstränaren Nathalie Blom, 26 är sjukskriven från sin verksamhet. 

För ett par veckor sedan fick hon en fraktur i armen, någon vecka senare en spark i huvudet.

– Jag har haft lite otur, jag har tjugotre stygn i huvudet totalt, säger Nathalie Blom.

Efter flera år som travlärling plockade Nathalie Blom, 26 ut sin proffslicens i år. Nu driver hon sin verksamhet delvis på en gård två mil utanför Arvika, där även sambon Paw Mahony håller till. Hon har även en del hästar uppstallade hemma i Rättvik. 

Men för några veckor sedan drog hon på sig en fraktur i armen och just nu får hon följa sin verksamhet från sidan. 

– Jag skulle bara ta en ettåring i hagen och så vände han om och så slog han. Men själva armbrottet blev nog när jag stöp i backen, det var inte av att han slog. Det är en fraktur intill en led vi armbågen, säger hon. 

Olyckan framme igen

Hon försökte att hjälpa till så gott hon kunde med verksamheten men bara någon vecka senare var olyckan framme igen. 

– Häromdagen blev jag sparkad av en häst i huvudet i stället och då sa de på sjukhuset att nu får du max hålla i en vattenslang, säger hon och fortsätter: 

– Det var olyckligt. Jag fick sy ett par stygn i huvudet. Det var samma doktor som med armbrottet så han var så där halvnöjd. 

”Ett hovmärke i ansiktet”

Det var inte första gången som Nathalie skadade sig. 

– Jag har haft lite otur, jag har tjugotre stygn i huvudet totalt. Som när jag vart trampad i huvudet första gången, då fick jag sy arton stygn. Då blev jag trampad precis mellan tinningen och ögat, jag har ju ett hovmärke i ansiktet. Så då är det klart att jag har haft tur också. 

Att hon har blivit extra drabbad, är inget som bekommer henne särkilt mycket. 

– Jag skulle inte säga att jag är klumpig, men jag har haft hästar som är lite som de är. Jag är väl orädd, min mamma har alltid varit precis likadan. På något vis tycker vi om de hästarna som är lite udda och då är det lätt att man hamnar lite i kläm. 

Unga talanger i stallet 

På träningslistan finns just nu arton hästar och där finns det en hel del tuffa kallblod, men som Nathalie har lyckats få ordning på, som exempelvis kallblodet Flex. 

Men det finns även unga talanger. 

– Jag har Let’s go Ernie, en fyraåring som är väldigt fin. Sen har jag väldigt mycket trevliga tvååringar som kommer underifrån. Framtiden ser ljus ut, där har jag fint material att jobba med. Bland de äldre har de varit många som ingen annan vill pyssla med. 

Framför Nathalie ligger nu tre veckors vila innan rehab och vägen tillbaka till sulkyn och sadeln väntar. 

– Det jag är lite orolig för är hur armen ska orka med de hästarna som är väldigt tunga att köra, men vi får se hur det går.  Paw är ju frisk i alla fall, han ska köra Flex på fredag, vi får se om han orkar med det.