Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Har förändrat mig helt som person”

Matteus Lillieborg.
Foto: Lars Jakobsson/TR Media
Foto: LENA EMMOTH / TR Media

Matteus Lillieborg är en av landets mest populära tv-profiler.

Nu öppnar han upp om den psykiska ohälsan som plågade honom under flera månader – och som förändrade honom som person.

– Jag gick säkert i 6-7 månader och tänkte: ”vad fan, är det slut nu?”, säger Lillieborg i senaste avsnittet av Halmstadtravets podcast ”Halmstadpodden”.

Matteus Lillieborg sökte först jobb som vaktmästare på Kanal 75.

Men i dag är han en av landets mest profilerade och uppskattade tv-profiler från travsändningarna.

I det senaste avsnittet av ”Halmstadpodden”, som görs av Halmstadtravets sportchef Jan-Olof Molin, ATG Live-experten Lennart Forsgren och stjärnkusken Stefan Persson, gästar Lillieborg studion och öppnar upp sig kring sin tyngsta period i livet.

Runt 2011 berättar Lillieborg att han led av stor psykisk ohälsa i form av panikångest, dödsångest och svåra sömnproblem.

– Jag fick stora bekymmer med det. Stora, stora bekymmer, och jag gick en period helt ensam med dessa känslor och den här problematiken, berättar han i podcasten.

– När det var som värst... då kunde jag inte ens utföra eller sköta ett jobb, jag kunde överhuvudtaget inte gå ut själv och ta en promenad, eller åka tåg eller så. I säkert 6-7 månader gick jag och tänkte att ”vad fan, är det slut nu?”.

”Kände mig som en helt ny människa”

Men hjälpen fanns – och vändningen kom.

Matteus Lillieborg berättar att han tog hjälp av ett sjukhus i Stockholm där han fick terapi och medicin.

– Jag jobbade med det ungefär en gång i veckan hos den här terapeuten, och sedan kände jag mig som en helt ny människa efter ett par månader.

Matteus Lillieborg säger att han i dag mår bättre än någonsin.

– Det har i allra högsta grad förändrat mig som person. Och det var accepterat även på den tiden att lida av psykisk ohälsa, men det pratas mer om det på ett annat sätt i dag, och kommer bli än mer accepterat i framtiden. På sikt tror jag vi kommer kunna förebygga de här problemen redan med hur vi pratar med barnen i skolan om den här typen av frågor, säger Matteus.