Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Här finns skrällarna i jackpotomgången

Ken Ecce och Simon Mitman, t h, efter segern med Harran Boko i januari 2020.
Foto: MIKAEL ROSENQUIST / TR BILD / TR Media

Jackpot på Solvalla.

Bland våra V75-intervjuer finns det ett par lågprocentare där man andas lite optimism.

– Därifrån tror jag att min häst har bra chans att vinna loppet, säger Simon Mitman.

Även om omgångens största favorit – Admiral As (V75-5) – vinner Silverfinalen ska man nog inte ge upp hoppet om hög utdelning. Övriga sex lopp ser öppna ut och här kommer lite info om tre hästar som är en bit ner på strecklistan inför lördagens V75-omgång.

Amatören Simon Mitman reser från Jägersro till Solvalla med stora förhoppningar på sin Kilmister Boko (V75-2) som är streckad på mindre än tio procent.

– Jag är jättenöjd med hur han känns och jag tror att han kommer att vara ännu bättre nu än i försöket. Att det är längre distans är inget minus, snarare en fördel och han har inga problem med att resa. Det skulle vara roligt att se honom i ledningen och kusken kommer att få testa. Därifrån tror jag att min häst har bra chans att vinna loppet, säger Mitman.

Jerry Riordan har kvalat in två finalister och en formstark Bordeaux S. (V75-5) är snudd på ostreckad bakom storfavoriten Admiral As.

– Kusken tog på sig galoppen senast och normalt sett är han inte osäker. Johan känner honom väl sedan tidigare och kan förhoppningsvis hitta ner i ett bra läge. Om Admiral As fungerar vinner den förstås loppet men jag tycker att min häst har så pass bra form att han kan dyka upp bland de tre främsta och han är en rolig outsider om favoriten gör bort sig, säger Jerry Riordan.

ANNONS: Köp din andel i Expressens stora system

ANNONS: Köp din andel i expertens system

ANNONS: Köp din andel i Redaktörens val

ANNONS: Köp din andel i Expressens lilla system

”Det passar oss”

Stefan Arvidsson är mannen bakom G.K.Justus (V75-7) som startar från ett bra läge och som har varit nära att slå till ett par gånger på V75 förut.

– Han har varit fin på slutet och allt tyder på att formen ska vara bra även på lördag. Han har blivit bättre på att öppna men det är väl långsökt att han ska vara något spetsbud. Det var många starka hästar i loppet och det talar för att det kan bli bra tempo vilket passar oss och jag tycker att han ska ha lite vinstchans. Vi ska prova barfota runt om för första gången, säger Stefan Arvidsson.

Missa inte att delta i jakten på jackpot-miljonerna. Vill man inte ta ut hästarna själv kan man alltid hänga med på Expressen experters andelsspel!