Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Hannas glädjetårar: "Blev helt chockad"

T.v: Vännerna Maria Christensson och Hanna Nilsson tillsammans med kusken Adrian Kolgjini. T.h: Hanna Nilsson.
Foto: Privat

Den 20 augusti fyller hästfantasten Hanna Nilsson 30 år.

I ett filmklipp som sprids på Facebook avslöjar Maria Christensson sin present till sin vän: Att få vara med i programmet Hästen är din och köra travhäst samt besöka Lutfi Kolgjinis gård i Vomb. Hannas reaktion är minst sagt fängslande.

– Jag blev helt chockad och har inte riktigt förstått det än, det är helt sjukt, berättar Hanna.

Under sommarhalvåret producerar Kanal 75, TV4 och Svensk Travsport programmet Hästen är din – där en vinnare får chansen att bekanta sig med travsporten på allvar. Varje vecka utses en vinnare inför lördagens V75-omgång och i vinsten ingår vip-helg på banan, besök på en travgård och tio procent av det den utsedda hästen springer in i sitt V75-lopp. Ett program som Hanna Nilsson försökt att komma med i flera gånger.

– Efter tusen försök gav jag upp. Jag älskar travet, hästarna, spelet, alltihop, säger hon.

”Överlycklig och chockad”

Den här veckan gick drömmen i uppfyllelse.

– Min vän Maria hade en överraskning och sa till mig att vara redo klockan tio i tisdags, ganska fixad men med gympaskor på fötterna…då började jag tro att vi skulle hoppa fallskärm eller något sådant.

Oron över fallskärmshoppningen störde Maria på morgonen.

– Då skickade jag ett sms och sa att jag inte följer med om vi ska hoppa fallskärm.

Vid en liten väg nära Lutfi Kolgjinis gård i Skåne stannade Maria till och berättade vad som väntade: Medverkan i Hästen är din vilket gjorde Maria helt chockad.

– Jag blev helt överlycklig och chockad, vilket säkert märks….

”Så häftigt”

– Hon vet hur mycket jag älskar travet och vid ett tillfälle sa jag till henne att min största dröm är att få köra travhäst. Dessutom äger jag en andelshäst hos Marcus Lindgren.

Hur var det att komma till Kolgjinis gård?

– Toppen! De var så himla trevliga och snälla allihop. ”Ludde” sa att vi fick komma dit när vi ville och Adrian var jättesnäll när vi körde.

Premiärturen i sulky blev med sexårige valacken Navy Face.

– Det var så häftigt. När jag satt och körde där så tänkte jag att det här är vad jag vill hålla på med. Nu ska bara barnen bli lite större så ska jag skaffa en egen häst…

”Helt underbart”

Hästen som Hanna får chansen att deläga under en tävlingsdag är inte vilket häst som helst – superstjärnan Mosaique Face.

– En av mina favorithästar, det är helt sjukt.

Mosaique Face startar i storloppet Åby Stora Pris och det är i ”Heat B” som Hanna får tio procent av den eventuella vinstsumman, som är 400 000 kronor.

– Fast det spelar ingen roll egentligen. Det är helt underbart ändå.

Tillsammans med Maria åker duon upp till Göteborg på lördag.

– Som jag längtar, jag kan knappt tänka på något annat.

Hur ska en framtida födelsedagspresent kunna toppa det här?

– Det går inte, då får mina nära jobba hårt alltså. Tur det är tio år tills jag fyller 40 år, så de kan planera, skrattar Hanna.


Hästen Är Din visas i TV4 klockan 17.50 på fredagen den 12:e augusti.