Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Hanna åkte 90 mil – vann fjärde raka

Foto: Tommy Andersson/ALN/Kanal 75

Att han lottats till ett ”omöjligt” utgångsläge spelade ingen roll.

I mål var Roger America ändå först, för fjärde gången i rad.

- Det var nog bra för honom att det var kallt i dag, det gillar han, sa tränaren Hanna Olofsson som gjort resan från Boden för att köra en häst.

TÅttaårige Roger America tycks bara bli bättre och bättre. På onsdagen gjorde han sin fjärde start för året och precis som i de tidigare framträdandena blev det seger. Sedan i somras ståtar han med nio fullträffar på tretton försök. Att han den här gången hade startnummer tolv över kort distans hade mindre betydelse. Hans tränare Hanna Olofsson lotsade elegant fram honom i ryggar ända till upploppet, där han avgjorde till säker seger.

- Han har verkligen utvecklats hela tiden och det är ju fantastiskt att han fortsätter med det, sa Bodentränaren, som trots sin vana av nordliga breddgrader inte uppskattade den bistra Stockholmskylan.

- Nej, jag är dålig på att hantera kylan, men det var nog bra för honom att det var kallt i dag, det gillar han.

Favoritparad

Roger America var andrahandrare på V86-spelet och även innan han klev in på banan hade de mer betrodda hästarna levererat. På Åby tog Johan Untersteiner en mycket enkel seger med favoritspelade Gute Band efter att ha fått bestämma tempot i ledningen.

- Jag var lite orolig för han kändes helt död i ledningen men när jag ryckte tussarna 500 kvar fick jag plötsligt fulla händer och sedan vann han jättelätt, sa Johan Untersteiner.

Favoritseger blev det även för Catarina Lundströms Sir Q.C. på Solvalla. Körande Ulf Ohlsson lämnade femte par utvändigt 1 300 meter från mål och sedan Sir Q.C. pressat sig till ledningen knappa varvet från mål lämnade han konkurrenterna och vann överlägset.

- Får han vara fräsch och fin kan det bli väldigt fin utveckling för den här, sa Ohlsson, som tog sin 20:e årsseger på Solvalla.

Robert Bergh och Tyson Dimanche stod pall för favorittrycket när de vann komfortabelt från ledningen hemma på Åby och på Mölndalsbanans open stretch grejade även Lars I Nilsson-tränade favoriten Scorpion Kiss och Peter Untersteiner segern. Den enda V86-favoriten på Åby som inte vann var comebackande talangen Dontbreakthebankås, som fick nöja sig med fjärdeplatsen. Där blev det istället seger för andrahandaren Prosperous och Johan Untersteiner. Hästen tränas av Marcus Lindgren som utanför V86-spelet även fick se sin numera femårige kriteriefinalist Gandhi Boko vara tillbaka i vinnarcirkeln för första gången sedan treåringssäsongen.

”En miljon för lite på sig”

V86-omgångens enda lilla överraskning stod Erik Lindegrens Garmin B.J. för. Han gjorde en mycket gedigen insats när han via tredjespår första halvvarvet nådde positionen utvändigt om ledaren, varifrån han mosade konkurrenterna. Även Ready For Money med Kaj Widell vid tömmarna gjorde en fin insats när hon rundade av tävlingskvällen med en spetsseger.

- Man får ta en start i taget men jag har sagt att hon har en miljon för lite på sig och så hoppas jag att det är, sa tränaren Urban G Eriksson.

Åtta rätt på V86 delade ut 1 303 kronor. Sju rätt gav 24 kronor och sexrättspotten på 5,9 miljoner kronor går vidare till nästa veckas åttarättspott.

 

Av Ola Johansson/Kanal 75

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!