Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Handsome Brad bäst – trots lopp i dödens

Handsome Brad var ute på hemmaplan på V75.

Och han vann loppet relativt enkelt – trots ”fel” löpningsförlopp.

– Han var bara bäst. Han behövde inte komma till ledningen för att ta hem det här loppet, säger Jennifer Tillman i TV12.

Många trodde att Handsome Brad tidigt skulle sitta i ledningen i V75-3 under lördagen.

Så blev det inte.

I stället tog värsta motbudet på förhand, Romanesque, hand om den positionen.

Men det spelade ingen roll – Handsome Brad vann ändå.

– Jag förstod det som att Romanesque är lite sämre i ledningen, så jag trodde Calle skulle köra mot spets. Men nu blev det ”dödens” för oss och det är inte lika kul. Men det gick ju ändå. Jag vet inte om han var som bäst, men med det här loppet i kroppen så kommer han vara bra i nästa start, säger Handsome Brads tränare Ulf Stenströmer.

Nu hoppas han att nästa start blir i ett storlopp.

– Jag har siktat mot Åby Stora Pris, och han är ju kvalificerad i och med segern här, så vi kollar honom så får vi se om han startar där om tre veckor. 

Hyllades i studion

I TV12-studion hyllades Handsome Brad.

– Han var bara bäst. Han behövde inte komma till ledningen för att ta hem det här loppet, säger Jennifer Tillman och fortsätter: 

– Romanesque blev ju synad. Han tog sig till ledningen men orkade ingenting till slut.

Rajesh Face tillbaka

Stall Kolgjinis Rajesh Face gjorde en bra insats som tvåa, och verkar ha hittat tillbaka till formen med ett par starter i monté. Men en kort galopp i början av upploppet grusade segerchanserna. 

– Jag tror faktiskt att vi hunnit upp Handsome Brad om det inte varit för den korta galoppen. Vi fick lite sug på honom efter att han ställt sig. Det var lite mitt eget fel, jag hade skämt bort honom lite med en för lång käk, säger Adrian Kolgjini och fortsätter:

– Skönt att han är tillbaka.