Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Han var uppåt – och hästarna presterade

Foto: Mikael Rosenquist / TR Media

Två favoriter på förhand. Båda vann.

Peter Untersteiner hade fog för sin optimism på förhand gällande egentränade duon Global Agreement och Princess Kloster.

Det var bra drag på V86-spelet i går där det till slut fanns 37 miljoner i sjurättspotten. Men de riktigt stora pengarna uteblev. En som var ”skyldig” till detta var Peter Untersteiner som kom till Åby med två favoriter och vann med båda.

Det enda orosmomentet med Global Agreement (V86-3) var starten där han blev överflyglad, men Untersteiner var snabbt med på noterna. Gled ut i andraspår och pressade sig till ledningen i utgången av första sväng. Höll undan pliktskyldigt utan att direkt imponera före en tapper Aragorn As (moralisk vinnare).

Men desto mer övertygade hans nästa vinnare i det efterföljande loppet, även om segermarginalen inte blev stor. Men Princess Kloster (V86-5) hade den otacksamma uppgiften att vandra utvändigt utan rygg loppet igenom, trots detta avgjorde hon på 1.13,6/2 160 meter voltstart vilket är starka papper för ett sto i hennes klass.

Untersteiners stallform verkar vara kraftigt på gång. Och då brukar segrarna kunna strömma in. Värt att ta fasta på!

Omgångens stora stallskrik på Solvalla var norsk-tränade Mirace Tile efter femteplatsen i Sto-EM senast med lite krafter sparade. Men det gäller att ha rätt inställning också. Trots att hon behöll ledningen var hon utan svar sista 100 mot Vichy Grif som fick göra grovjobbet i dödens tillsammans med Erik Adielsson.

– Jag körde henne senast och visste att hon var i bra form. Redan i sista svängen kändes det faktiskt som att vi skulle vinna loppet. Ledaren (Miracle Tile) hade ju fått offra lite krut för att komma till ledningen och jag hade på känn att den är som allra vassast när den får rygglopp, summerade Erik Adielsson korrekt.

V86-spelet har blivit mycket omtyckt. Även om det var jackpot är 54,8 miljoner en fantastisk omsättning en onsdagkväll.