Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Han var så där ruskigt bra som han kan vara

Foto: LJ / TR Media

Det svänger om prestationerna när det gäller Partizan Face.

Under lördagen var han sådär ruskigt bra som han är ibland och skrällde i V75-5 till 33 gånger pengarna.

Partizan Face hade bakspår och hade hamnat långt ner i strecklistan bakom betrodde Norton Commander samt duon Exclamation Mark. I femte par utvändigt var det fortfarande långt fram men då gjorde Adrian Kolgjini slag i saken och kastades loss vad som gick i spåren.

– Jag var inte speciellt optimistisk innan loppet med tanke på läget plus att jag tycker att det varit mycket stolpe ut den senaste tiden, sade Lugauer nöjt.

– Men nu hade han vaknat på rätt sida och häst mot häst är det inte många som slår honom när han har sina bästa dagar. Så jag kan samtidigt inte säga att jag blev jätteförvånad

33 gånger pengarna och streckad på två procent. Här var spelarna inte med på noterna i lala fall.

Favoeriten Norton Commander testade från andra ytter sista 600 och var slagen redan innan upploppet och det var en sämre insats än förväntat.

 

Det kan ju vara lite oroväckande för Conrad Lugauer som inte alls hade någon lyckad dag på jobbet. Platt fall på flera håll inom V75 och i dag ska han åka till till Derbyt med favoriten.

Inget bra genrep med andra ord.

Campo Bahia är dock obesegrad efter fyra starter i år och gäller som favorit i dagens Derby. Hästen är klokt och sparsamt matchad i år och allt har handlat om att han ska vara i toppskick söndagen den 1 september.

– Jag har inget att klaga på inför loppet och det känns spännande. Han ska vara på topp och vi är redo för att göra mycket jobb i loppet. Häst mot häst tror jag inte det finns någon i fältet som kan slå honom. Just det här loppet har funnits i tankarna sedan första januari, hälsar Conrad Lugauer.

16.59 på söndagen smäller det!

Reijo Liljendahl sken ikapp med solen på stallbacken efter Gulddivisionen där Policy of Truth (V75-3) tog andra raka segern för Erik Adielsson, nu på 1.10,4/1 640 auto. Från andra par utvändigt anföll man 600 kvar och ledande Pastore Bob blev ett enkelt byte på upploppet.

– Det här var en seger som värmde mig i hjärtat. Det har varit mycket problem under vägen, men han har kommit tillbaka starkt och vi hoppas att han tar loppen på rätt sätt. Då kan det bli riktigt bra även framöver, sade Liljendahl.

Sexåringen har gjort blott 28 starter – ett välkommet tillskott i höqgsta klassen.

– Jag tror nog att barfota runt om kommer att ha en bra effekt på honom.

Så sade Christoffer Eriksson om Expressens tipsetta Zlatan Knick (V75-2) i förhandsintervjun.

Och visst hade han rätt. Hästen var piggare än någonsin och varvade på snabba 1.10,2. Att det tog slut på krafterna sista 100 var därför inte så konstigt, men försprånget var tillräckligt stort att hålla undan på målfoto före superskrällen In The Air Tonight.

Samme kusk lyckades även vinna V75-4 med outsidern Evoque som spräckte segernollan i 29:e starten. Eriksson släppte ledningen i första sväng och fick luckan i grevens tid för att hinna fram till vinst

– Nu känns det otroligt kul med trav igen!

– Jag har bara två hästar på träningslistan och det har varit många sömnlösa nätter så det här var välbehövligt, sade tränaren Niklas Robertsson med gråten i halsen.

Ren och sann segerglädje.