Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Han var riktigt läcker och gjorde ett grymt slutvarv

Foto: LJ / TR Media

Hästen har deltagit i Elitloppet, Norrbottens Storas Pris och Årjängs Stora Pris.

En ”vanlig” Silverdivision blev inget större hinder för Fredrik B Larssons kelgris Milliondollarrhyme.

Jubileumspokalen nästa!

I normala fall ska hästar med Milliondollarrhymes bakgrund bli storfavoriter när de går ner i klass som i det här fallet. Men Bucks to Burn hade nästan lika många förespråkare och även Minnestads el Paso (förstärkt med Björn Goop) och hemmahästen Perfect Dynamite drog också på sig i spel i gårdagens Silverdivision.

Men det fanns inget att göra åt läckre Milliondollarrhymne med Fredrik B Larsson. Via ett grymt slutvarv från tredje ytter där Bucks to Burn fick öppna första kilometern på lugna 1.15,4 så blev segern knapp men säker till slut. Det skulle bara inte gå!

– Jag vet att Milliondollarrhyme kan avsluta snabbt, men det kändes ändå lite uppgivet efter det första varvet med tanke på det låga utgångstempot. Men han gick en raket över upploppet, konstaterade segerkusken nöjt.

Utgångsvärdet på denne Elitloppshäst visade 79 kronor och det var i mina ögon skyhögt. Men det förklaras till stor del av att det var jackpot.

Nästa stora mål för Milliondiollarrhyme blir Jubileumspokalen hemma på Solvalla nästa onsdag (14 augusti). Även om det var hygglig klass på loppet i går lär det bli ännu tuffare nästa onsdag.

– Det här blev en bra genomkörare inför det loppet. Han var trots allt inte i full form i dag då han inte startat på ett par veckor, men till Jubileumspokalen ska formen vara på topp.. 

Hästen har varit i Fredrik B Larssons vård sedan han var sju månader gammal. Han var besvärlig som unghäst och kastrerades och fick den tid han behövde på sig. Och i år han han verkligen tagit klivet in i eliten på allvar.

Tålamod lönar sig!

En ponnyhäst med namnet Frej har fått uppmärksamhet under veckan som gått. I Daniel Redéns stall har man konstaterat att stjärntravaren Sorbet blivit en betydligt lugnare häst sedan han fått sällskap av Frej sedan ett par veckor tillbaka. Den åttaåriga hingsten har varit vida känd för sitt speciella humör när han äntrat en tävlingsbana.

I går fick ponnyn följa med till Rättvik och Sorbet (V75-3) infriade sitt favoritskap i en tunn Gulddivison.

– Jag är nöjd och tycker att han gjorde det bra med tanke på att han inte tävlat på ett par månader. Han var lugnt tränad inför detta och såg bra ut i travet. Sorbet är en riktig hårding, sade Redén.

Tänk vad lite trevligt sällskap kan göra gott. Både för människor samt för hästar.

Men det här loppet hade sannerligen inget på kupongen att göra!

Sommartravets final har de senaste åren bjudit på en och annan skrällvinnare. Men i år blev det dock en ganska väntad vinnare får man lov att säga.

Från springspår small det bara till så satt Royal Navy Neo (V75-7) och Björn Goop i spets och och sedan var det spel mot ett mål. Det var bara en kort stund i sista sväng det blev lite dramatik då det såg ut som att hästen var nära galopp.

Men alltid like skicklige Goop redde ut situation och ekipaget stack bara undan från övriga fältet över upploppsrakan.

 

Favoritduon Troll Ronja och Lukas Rauen svek i V75-4.

Men kallblodet Zitor var väl ingen större skrälI eftersom han kördes av Torbjörn Jansson...?