Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Han var magisk i sin comeback

Foto: / ......

Readly Express svarade för en fantastiskt fin comeback.

Efter en stenhård duell mot Wild Honey under slutvarvet avgjorde stjärnhästen kort före mål i Henning Mårthans Minne i Rättvik.

- Han har ett riktigt löphuvud den här hästen, sa segerkusken Jorma Kontio.

Tränaren Timo Nurmos hade satt sin superhäst i toppenfin författning när Readly Express gjorde årsdebut. Fjolårets dubbla derbyvinnare hade inte startat på nio månader när han gjorde comeback och det blev en häftig duell helt i publikens smak. Wild Honey bjöd verkligen upp till dans och Daniel Redéns sto susade till ledningen för Örjan Kihlström. Hon inledde de första femhundra metrarna efter 1.11,1 och varvade på 1.14,5. Jorma Kontio lät Readly Express följa med i rygg på ledaren under det första varvet innan han 1200 meter kvar lyfte ut Readly Express i andraspår. 

Det blev sedan en riktig kamp under slutvarvet där de båda giganterna kämpade och stred sida vid sida, huvud vid huvud. Ingen ville ge sig och Readly Express pressade stenhårt på utsidan av Wild Honey. Men så kort före mål gjorde Readly Express som han brukar göra, han satte huvudet först och kopplade ett knappt men ett säkert grepp.

"Jättefint i ordning direkt"

Efter en avslutning på 1.09,5 sista varvet tog den femårige hingsten sin åttonde raka seger och den totalt 15:e i sin 18:e start i karriären. Segertiden blev 1.12,1 över distansen 2140 meter och förstapriset var 100 000 kronor. Readly Express har därmed sprungit in 7,7 miljoner kronor hittills. Överbetyg även till tvåan i mål Wild Honey och det är bara att tacka för den här uppvisningen som de båda stjärnorna bjöd på via sina topprestationer.

- Han var jättefint i ordning direkt i första starten. Det gick fort sista varvet och han bara ökade farten hela tiden. Jag provade att köra för att vinna loppet. Hästen är jättefin, han är bra varje gång. Han har ett riktigt löphuvud den här hästen, berömde Jorma Kontio.

"Ingen bluffhäst"

Även tränaren till Wild Honey, Daniel Redén, var mycket nöjd med sin hästs prestation.

- Det var ingen bluffhäst att få stryk av. Hon var uppfräschad nu och såg bättre ut. Hon gjorde ett fantastiskt bra lopp och det var två riktigt bra prestationer, sa Daniel Redén.

 

Av Michael Carlsson/Kanal 75

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!