Han vann VM i V75: "Är helt fantastiskt"

Publicerad

I samband med V75-tävlingarna på Åby avgjordes VM i V75. 

Segrare blev till slut Kalle Sandström från Sigtuna. 

Som belönades med 250 000 kronor. 

– Världsmästare blir man nog bara en gång i livet, säger han till Trav365. 

Tre finalister gjorde upp i direktsändning när vinnaren i VM i V75 skulle koras. 

Tävlingen avgjordes i form av en frågesport, där finalisterna fick visa upp sina travkunskaper för TV4-tittarna. 

Efter en dramatisk upplösning blev Kalle Sandström, 37, vinnaren. 

En seger som han i TV4:s sändning beskrev enligt följande: 

– Jag har haft en rejäl puls hela dagen. Jag vet inte när jag hade en sån puls senast, kanske när jag gifte mig eller när mina barn föddes, säger han i sändningen. 

"Klart att man måste fira" 

Vinnaren fick sedan utveckla sina känslor för Trav365: 

– Det känns helt fantastiskt så klart, jag vet inte hur jag ska beskriva det, det är otroligt roligt. Det var spännande hela dagen, säger han. 

250 000 kronor blev prissumman – och givetvis hade Kalle Sandström planer på att fira segern. 

– Vi ska tillbaka till hotellet nu och ha middag med de andra finalisterna, sedan får vi se vad som händer, men det är klart att man måste fira, världsmästare blir man nog bara en gång i livet, säger han till Trav365. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Är du nybörjare på trav? Ta hjälp av SportExpressens travskola

Till Expressens startsida

Mest läst i dag