Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Han vann storloppet på nytt världsrekord

Foto: Adam Ström/Stall Tz
Foto: Adam Ström/Stall Tz

Åke Svansteds nya stjärnhäst Six Pack är världens snabbaste treåring.

Detta efter ett jättelopp i finalen av Kentucky Furity.

– Tänk om han hade haft sällskap med sig på upploppet, hur fort hade han inte kunnat gå då? säger Åke Svanstedt till Sulkysport.se.

Åke Svanstedts häst Six Pack var ytterst nära att slå absolut världsrekord i natt.

Så sent som i lördags slog Homicide Hunter till med seger på 1.07,6 under lördagen, och tog då över Sebastian K:s absoluta världsrekord.

Natten till måndagen var Åke Svanstedt nära att ta tillbaka det – med en treåring. 

Vann Kentucky Furity

Hästen vann finalen i Kentucky Furity på den ytterst vassa tiden 1.07,9. Det räckte alltså inte till absolut världsrekord. Dock räckte det till att bli den snabbaste treåringen i världshistorien.

– Tänk om han hade haft sällskap med sig på upploppet, hur fort hade han inte kunnat gå då? säger Åke Svanstedt till Sulkysport.se.

Tveksam till repris

I nästa start kommer hästen att tävla på Pocono Downs – där Åke Svanstedt tidigare satte det absoluta världsrekordet med Sebastian K. Men Åke är tveksam till om det blir en repris.

– Pocono är ju jättesnabb och det går att köra barfota där också, men Sebastian K. satte sitt rekord på sommaren och när Breeders Crown nu körs där i slutet av oktober kommer det att vara höst där uppe i bergen i Pennsylvania. Så det blir kanske svårt, säger Åke Svanstedt till Sulkysport.se

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!