Foto: TV12
 Foto: TV12

Han skrällvinner – efter jättespurten

Publicerad

Det blev en spännande avslutning på den andra GS75-avdelningen. 

Efter ett lopp i fjärdespår satte Prince Panic rejäl fart på upploppet. 

Och säkrade skrällsegern. 

Då fick kusken Niclas Benzon beröm i TV12:s studio. 

– Han är en av de mer underskattade kuskarna, säger experten Peter Andersson. 

Favoritfallen avlöste varandra under söndagens GS75-omgång på Årgäng. 

En av skrällarna kom i GS75-3, där Prince Panic bjöd på en rejäl uppvisning på upploppet. 

När hästen, med Niclas Benzon i sulkyn, till slut fick luckan på upploppet satte den högsta fart – och svepte förbi sina konkurrenter. 

– Han har visat flera gånger när jag har kört att han har en enorm speed om han inte kör från start. Då är han riktigt bra. Det är en riktigt fin häst. Jag försökte få ut Anders (Svanstedt) lite tidigare men han ville inte eller kunde inte köra tidigare. Så då blev jag lite instängd där, säger Benzon i TV12:s sändning efter segern. 

”En av de mer underskattade kuskarna” 

Niclas Benzon fick sedan beröm av experten Peter Andersson i studion. 

– Han (Prince Panic) hamnade ut i fjärdespår och om det hade kostat honom segern hade det väl blivit lite sura miner, men han var i riktigt bra ordning. Det var bara några dagar sedan han var på Åby, men det har han tagit på ett riktigt bra sätt, säger han och tillägger: 

– Han är en av de mer underskattade kuskarna tycker jag.  

Benzon själv hade svårt att ta åt sig av berömmet, men kunde konstatera att han fått en minst sagt bra start på året. 

– Det har varit väldigt bra, jag har redan vunnit 13 segrar på 55 starter. Så det är över all förväntan. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Är du nybörjare på trav? Ta hjälp av SportExpressens travskola

Till Expressens startsida

Mest läst i dag