Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Han skrällvann norska derbyt

Foto: / (c)Roger Svalsrod

Han svarade ut storfavoriten från start och visade enorm stridsmoral över upploppet.

Cokstile vann på söndagen ett dramatiskt norskt travderby och såg till att en ensam vinnare tog hem hela sjurättpotten på V75.

- Jag kände mig slagen hela sista halvvarvet. Han har ett hjärta av guld, sa segerkusken Lars Anvar Kolle.

 

Storfavoriten Ferrari B.R. var chanslös att ta sig förbi Cokstile i startrusningen och galopperade i första sväng. Därmed var mycket vunnet för Cokstile och Lars Anvar Kolle som tilläts dra ner rejält på tempot under den andra femhundringen. Men i andra par utvändigt satt Björn Goop och gottade sig med egentränade Shocking Superman och när han kom stormande i tredjespår in mot slutkurvan såg han ut som en vinnare. Cokstile hissade nödflagg när hästarna dundrade in på upploppet men lyckades hitta nya krafter och kontra till seger.

- När jag såg helstängt huvudlag på Ferrari B.R. i defileringen tänkte jag att nu kommer det gå fort de första 300-400 meterna, och kanske längre än så, men när Per Olegs häst galopperade fick vi lugna ner tempot. En sådan öppning sätter ändå sina spår och jag kände mig slagen sista 500, så det var en härlig känsla när han kontrade sista biten, sa Lars Anvar Kolle.

Jan Kristian Waaler tränar

Cokstile tränas av Jan Kristian Waaler som haft derbyt i sikte hela säsongen och lyckats pricka in hästens form perfekt.

- Det gäller att ha is i magen när man ska ställa dem i ordning och vi har kört honom sparsamt när det har varit läge för det. Han är en otroligt trevlig häst att ha med att göra och man kan öka och minska träningen och släppa formen upp och ner på honom som man vill. Han svarar otroligt bra på den träning han får, berättade Waaler.

Segerchecken uppgick till drygt en miljon kronor och Cokstile landade på kilometertiden 1.13,4 över 2 600 meter med autostart.

 

Av Ola Johansson/Kanal 75

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!