Foto: Malin Albinsson / KANAL75
 Foto: Malin Albinsson / KANAL75

Han skräller – efter favoritens galopper

Publicerad

Peter Untersteiners Sauron Pil var dagens största favorit på V75. 

Då galopperade hästen två gånger. 

Och öppnade i stället för en skrällseger i form av 4 Yankee Boy. 

–  Jag var förvånad över att han krånglade till det, säger en besviken Untersteiner i TV12:s sändning efter loppet. 

Trots två galopper i de tre senaste starterna var Sauron Pil dagens största favorit på V75. 

De som noterat den mindre smickrande statistiken fick också fog för sin oro. 

Efter en inledande galopp, och sedan en till – var storfavoriten borta. 

"Då är det gardering eller ta bort som gäller"

– Har en häst galopperat i två av de tre senaste starterna och är storfavorit är det gardering eller ta bort som gäller, påpekar Micke Nybrink i TV12:s studio. 

Kusken själv, Peter Untersteiner, var förvånad. 

– Mellan galopperna kändes han fin, men det går ju inte att han galopperar för då är det ju kört. Han var lugn och fin fram till bilen så ja var förvånad över att han krånglade till det där, säger han efter loppet. 

"Det var receptet"

Vann loppet gjorde i stället skrällen 4 Yankee Boy, med Kim Eriksson i sulkyn. 

– Fantastiskt trevligt. Han är ju riktigt fin och senast hade han väldigt mycket kvar men då stressade han upp sig lite bakom bilen. Han var lite ivrig i dag också men jag tog det försiktigt och det var receptet, säger Eriksson.   

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


2

3

Är du nybörjare på trav? Ta hjälp av SportExpressens travskola

Till Expressens startsida

Mest läst i dag