Han knäckte favoriten – från "dödens"

Publicerad

Kaj Widell förlorade i den första avdelningen med en urtapper Queer Fish.

Men efter dubbla galopper fick han revansch med skrällen Magic Gwin.

– Han körde som att han trodde mycket på sin häst och han hade täckning för den körningen, säger Micke Nybrink i TV12.

Magic Gwin vann den andra V75-avdelningen under lördagen. Detta efter att både favoriten Athos Racing och andrahandsfavoriten Winner's Wine galopperat.

Men vinnarens insats – med segertiden 1.14,/2640 volt från dödens – var ändå vasst.

– Det här var jävligt skönt. Han har gjort bra lopp. Vi körde väldigt snällt med honom hela förra säsongen, och det får vi igen nu. Sen är det lite tur att de andra hoppar också. Det är inte varje dag man har sån här tur, säger Erik Söderholm, som är med och tränar hästen.

– Han är bra, och vi ska vara med i de större loppen i höst har vi tänkt, fortsätter han.

"Det var inte så svårt"

Segerkusken Kaj Widell valde att hylla hästen han också.

– Det var inte så svårt alltså. Jag tänkte först att ”dödens” blir tufft, men jag visste också att jag hade en bra häst. På baksidan såg jag att Åke inte fick gensvar av sin, sen galopperade han och då var det klart, säger Kaj Widell.

I studion var de inne på att Kaj Widell förvaltade chansen på bästa sätt.

– Han körde som att han trodde mycket på sin häst och han hade täckning för den körningen, säger Micke Nybrink i TV12.

"Kastade in handduken"

Storfavoriten Athos Racing blev knäckt i ledningen, då vinnaren trummade på i "dödens".

– Det är slaka tömmar hästen ser lite trött ut och rullar över.. Jag tycker det kändes som att han kastade in handduken där, säger Sandra Svensson i TV12.

Tränaren och kusken Åke Lindblom höll med.

– Han blev rullig och trött redan med 500 meter kvar. Han rullade över i passgång av trötthet. Det var inte banans fel, men det kan ha varit något som störde honom på något sätt.

Åke Lindblom är dock känd för sin optimism, och han lär inte gräva ned sig efter detta.

– Nä, nu är det bara att komma igen, säger han.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Skapa ditt eget travstall och tävla med sportens två- och fyrbenta stjärnor.
Gå med i Guldstallet i dag!

Till Expressens startsida

Mest läst i dag