Han kan ta tredje raka spetssegern

Publicerad

Det var ingen vidare klass på förra onsdagens lopp på Solvalla. Deras egna tävlingar på tisdagarna drar ner kvaliteten på V86-loppen vilket märks även denna vecka då många dåliga hästar är anmälda. Tråkigt!

Det finns några starka spikförslag vilket behövs på det svåra V86-spelet. 

Highspirit i V86-1 är bästa spiken.

ANALYSER, VINNARNA OCH UTMANARNA

Ranking, startlistorna, kusk- och tränarsnack samt V86-panelen med stjärnkuskarnas bästa tips - klicka på länkarna nedan (pdf-filer):

V86 – del 1

V86 – del 2

Bästa spikarna

V86-1: 5 Highspirit

Har övertygat stort i två starter för Flemming Jensen. Båda har resulterat i spetssegrar på fina tider och hästen har utvecklats fint. Han är oerhört startsnabb och möter ingen som han ska få stryk av normalt sett. Toppchans! 

V86-8: 3 Stand Bayou

Såg jättefin ut senast vid segern och har fått ett perfekt läge i V86-avslutningen. Han är stabil och snabb ut med voltstart och spåret är perfekt. Från spets med Örjan Kihlström blir den inte lätt att plocka ner. 

Spetsdragen

V86-2: 2 Sir Q.C.

Stark häst som kom bort från dåligt läge i V75-lopp senast. Är klart bäst i spets eller dödens och nog borde Ulf Ohlsson få överta täten från startsnabbe men veke Xanthis Business?

V86-3: 1 Cashback Pellini

Kapabel häst som har alldeles för lite pengar på sig. Tränas nu av Petri Puro och fungerar han över tre varv kan den bli svår att fånga in för övriga. Vann senast på bra vis och kan vara ännu bättre med det loppet i kroppen.

Skrällbuden

V86-5: 2 Cool Bella

Var fin vid segern näst senast över lång distans. Senast hade hon inget bra startspår och det blev galopp. Nu är läget perfekt och hon är välmatchad till detta lopp som är fördel för ston.

V86-6: 6 Ontrack He's Black

Fyraåring som inte är så tokig. Har lopp i kroppen nu och kan slå till om favoriten hoppar bort sig igen.

Tänk på att ...

V86-1: 1 Tapiro Jet

 Har gjort det bra för tränare Admir Zukanovic men har inte räckt till mot favoriten
5 Highspirit i de två senaste och får försöka bli tvåa bakom honom.

V86-2: 12 Ginotonic

Har inte vunnit lopp sedan maj månad men går bra varje gång. Senast kördes han avvaktande men avslutade bra igen som tvåa. Blir farlig om inte 2 Sir Q.C. får bestämma i täten.

V86-6: 2 Invincible H.C. 

Mycket fartfylld häst som vann på topptid senast. Felfri lär han vinna lätt, men hästen har galopperat två gånger med framspår i volten. Erik Adielsson kör hästen för första gången.

 

AV: STEFAN JÖNSSON

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Är du nybörjare på trav? Ta hjälp av SportExpressens travskola

Till Expressens startsida

Mest läst i dag