Han kan nog bli härligt bortglömd

Publicerad
Uppdaterad

Våra spikar levererade förra veckan men det räckte tyvärr inte hela vägen ändå. Vi hoppas på snabb revansch när Bergsåker och Solvalla tävlar.

Just singelstreck är det inte så gott om, men vi har fastnat för två.

Reijo Liljendahls stall har kommit igång fint och hans Exclamation Mark spikas i comebacken. Väl förberedd!   

ANALYSER, VINNARNA OCH UTMANARNA

Ranking, startlistorna, kusk- och tränarsnack samt V86-panelen med stjärnkuskarnas bästa tips - klicka på länkarna nedan (pdf-filer):

V86 – del 1 

V86 – del 2

Bästa spikarna

V86-2: 4 Exclamation Mark

Gör första starten för året, men det är inget som stör oss. Reijo Liljendahl brukar förbereda sina hästar mycket väl och det lär inte vara något undantag nu. Och som vi läser loppet blir det tidigt till spets. Värsta konkurrenten drog spår tolv och därmed ser det bra ut för Exclamation Mark. Hela vägen, tack! 

V86-3: 5 Nordby Hugin

I en omgång utan självklara spikar provar vi med Nordby Hugin. Jan-Olov Perssons kallblod är bra för klassen och borde kunna tjäna rejält med pengar under året om allt fungerar. Viss risk att det blir dödens föreligger, men vi är inne på att han kan visa sig bäst ändå. Gav ett klart bra intryck vid senaste segern.

Spetsdragen

V86-4: 3 Zangone

Det kan bli mer stall Liljendahl i den fjärde avdelningen. Zangone är på gång nu och har läge för att komma till spets. För visst släpper de invändiga? Loppet är jämnt bakom och därmed kan det mycket väl bli så att positionerna blir helt avgörande för loppets utgång. Vi tror att stoet står bra inne i klassen.

V86-7: 4 Sheherazade Face

Chanstippas i ett mycket svårt lopp. Det vankas spännande ändringar och gör dessa henne rappare bakom bilen kan det mycket väl handla om en klassisk spets – och slut.

Skrällbuden

V86-1: 4 Björlifant

Har fått lite lopp i sig nu och såg fin ut på Solvalla. Spåret borde inte ställa till det och med rätt resa är vi inne på att detta är en farlig skräll. Kan nog bli härligt bortglömd med tanke på raden...

V86-4: 11 Ineedyourmoneymum

Kommer det säkert att bli en hel del surr om till slut, men på förhand är det en kul bortglömd pålle. Avslutade klart bra i skymundan i den senaste starten och nu kan det bli lättare balans.

Tänk på att ...

V86-2: 5 Master de Pan

Kommer inte att laddas från början, men är snabb till slut. Åker knappast till Sverige för att agera turist. Kan vara aktuell om man garderar upp loppet.

V86-5: 6 Marciano

Gör debut i ny regi. Det handlar om en V75-häst i grunden som måste tas med på alla seriösa kuponger!

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Är du nybörjare på trav? Ta hjälp av SportExpressens travskola

Till Expressens startsida

Mest läst i dag