Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Han kan mycket väl skrälla till 6 procent

Foto: OLLE SPORRONG

Kvällens V86-tävlingar avgörs på Bjerke och Solvalla. 

Nu bjuder Fredrik Pettersson Wentzel på några vassa drag inför omgången. 

En trolig spik

Hulken Sisu, V86-1

Har nu gjort några lopp hos Frode Hamre utan att riktigt få utdelning på svensk mark. I Norge har fyraåringen i stället vunnit båda sina felfria lopp enkelt och nu är det återigen lättare motstånd som gäller. De värsta motbuden är ifrån samma stall och resten av fältet har stor respekt för Hulken Sisu. Fin vinstchans och enda brasklappen är väl att hästen kan vara något ojämn och det finns en viss galopprisk. 

Ett roligt drag

3 Fossens Valley, V86-6

Är i gott slag för dagen och verkar hamna mellan stolarna i ett öppet stolopp. Fossens Valley är snabb ut och bör hamna fint till i den främre träffen. Det finns frågetecken på de värsta motbuden och det kan mycket väl vara så att Magnus Jakobssons sexåring skräller till fina 6%.

Två heta ändringar

2 Racing Ribb (V86-2) återgår till barfota runt om och jänkarvagn.

8 Make Him Young (V86-4) slipper framskorna för första gången i karriären.

Två relevanta intervjuer

Lars M. Sövik om 4 Force De Flandre, V86-3: 

– Det känns bra och hon har vunnit lätt på sistone, formen är på topp. Hästen är väldigt stark och distansen tror jag hon tacklar fint. Force De Flandre är snabb ut och jag tror hästarna invändigt gärna vill ha rygg på henne, så jag hoppas på ledningen. Senast var det voltstart och vanlig vagn, men nu bakom bilen åker biken på. I övrigt blir allt som vanligt – barfota fram och helstängt huvudlag.

Jasmine Ising om 5 Green Mamba, V86-6:

– Har varit borta länge på grund av skada och sedan sjukdomar. Jag hade förväntat mig lite mer senast men hon kan ha behövt det loppet också och hon känns fin. Jag tror att distansen är en fördel för henne och skulle hon löpa upp till vad hon kan så duger hon bra i ett sådant här lopp. Jag ser gärna att hon får ett rygglopp och till 98 procent testar vi en bike i värmningen och tar beslutet efter det om vi kör med den eller inte.