Foto: MA
 Foto: MA

”Han kan krossa allt i inledningen”

Publicerad

SportExpressens spelredaktion jobbar hårt med att bjuda läsarna på de bästa V75-tipsen.

Redan när startlistorna släpps börjar påläsningen, och under måndagen kommer första tanken från experterna.

Här är JONAS NOREENS tidiga tankar inför V75 på Åby 28 april. 

V75-1

11 Heartbreaker V.S. kommer i bra slag och har inga problem med den långa distansen. Borde ha vettig chans att krossa allt i den här trevliga omgångens första avdelning. 6 Leonardo Vico tål att mala på i jämn fart där framme.

V75-2

Ett intressant lopp med ett par gäster som jag måste kolla upp noga i veckan. 9 Com Milton kan en hel del men fungerade inte perfekt senast. I striden på en bra dag. 3 Farmer Jack med bra läge och lopp i kroppen. 10 Tyson Dimanche minusläge nu.

V75-3

Ett rivigt silverlopp där det kan gå undan. 5 Coktail Fortuna står intressant till. Är mycket bättre utan skor och så bör det bli igen. Vass på distansen nyligen och mitt tidiga tips. 1 Master Crowe har läget och känns het även han. 8 Globalsatisfacton från svårt läge.

V75-4

7 Bandit Brick, hästen som nästan alltid vinner, kommer att dra mycket spel. Men läget är lurigt och det är ingen spik vid första kollen. 5 Touch of Wind Bi är en spännande gäst. 3 Man of Steel med en genomkörare i sig och säkert mer maximerad utrustning...öppet!

V75-5

Jag är väldigt svag för 12 Double Exposure. Går framåt med förra racet men spår tolv var ingen humörhöjare. 1 Southwind Feji fick bättre läge. Kan det vara läge att prova racerbalans snart..? 4 Dear Friend går säkert utan skor nu, bäst så.

V75-6

7 Magic Gwin är riktigt bra i ljusa stunder. Hittar han till front utan att det kostar alldeles för mycket kan det gå vägen. 8 Sobel Conway och Rushmore Face ett par av motbuden. 3 Dancelli laddas för ledningen och troligtvis rycker man skorna.

V75-7

Olympiatravets final! Inte den bästa upplagan direkt, men loppet känns ganska öppet. 5 Lionel vann förra året och siktar på repris. Ska räknas. 7 Takethem är ju mycket bra och 1 Day Or Night In har läget…  Hur är formen på 4 Ringostarr Treb..?

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Är du nybörjare på trav? Ta hjälp av SportExpressens travskola

Till Expressens startsida

Mest läst i dag