Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Han kan göra stor succé i Frankrike

Foto: Travronden / Travronden

Först knäckte Magic Cash checkremmen.

Därefter knäcktes ledaren.

Och han kämpade som ett lejon och kontrade till sig segern.

Långlopp är roliga att titta på och jag tycker om när styrkan och attityden belönas. Timo Nurmos Magic Cash är ett fysiskt praktexemplar och tål offensiva upplägg.

Hans lungor är enorma.

Och Magic Cashs inställning är lika bra.

Det var lite ojämn klass på loppet och över hälften av deltagarna var segerlösa - trots totalt 87 försök - under året.

Men flera av hästarna svarade för riktigt starka insatser.

Sloppy Joe var inte långt från segern trots ett uppehåll på ett år. Doctor Doxey Zenz spurtade bra och fick äntligen lite utdelning på sitt höga kunnande.

Det dröjde innan starten kom i gång. Det var materialfel på Magic Cash och comebackande Sloppy Joe var inte samarbetsvillig i volten.

När loppet väl kom i gång tog Magic Cash ett tidigt initiativ och var framme utvändigt ledande Guillaume Boko efter halva loppet. Ledningen övertogs halvvarvet kvar och trots att Sloppy Joe var förbi tog Magic Cash fram fighterhjärtat och kontrade till sig segern.

Magic Cash såg rappare ut än tidigare och med lite mer pengar på kontot borde han vara en häst för att tävla i trikolorens land.

Det är fler långlopp i Frankrike och prispengarna är högre än i Sverige. Styrkan och kunnandet räcker långt för att springa in rejält med ”cash”.

■ ■ ■

Milligan´s School bröt sin förbannelse och tog karriärens första seger över kort distans, men det var inte utan dramatik. Ledningen övertogs inför slutrundan men han blev rejält utmanad av Elian Web (kusken Jorma Kontio fick aldrig ned det norska huvudlaget) och Exodus Hanover till slut, men sträckte snyggt på sig och höll undan knappt.

Den sistnämnde släppte ledningen varvet kvar och med facit i hand var det ett felval av Örjan Kihlström.

Det är alltid lätt med facit i hand, men Exodus Hanover hade knappast varit sämre placerad om man valt att köra i ledningen.

Stefan Tarzan Melanders stjärna Milligan´s School är lågpulsad och har inget emot längre distanser.

Jag hoppas och tror att Milligan´s School skördar stora framgångar på fransk mark.

■ ■ ■

En annan häst i Tarzans stall som borde skörda framgångar framöver är Digital Summit.

Utstrålningen är underbar och utvecklingskurvan pekar rakt uppåt.

Tredje raka segern bärgades på strålande 1.12,0 över kort distans.

Det finns växlar sparade och Digital Summit ska passas i de flesta sammanhang framöver.

■ ■ ■

Jörgen Westholm hade laddat rejält inför tävlingarna på hemmaplan. Hans Rocky Tilly avslutade omgången trots att han såg slagen ut halvvarvet kvar. Men Rocky Tilly reste sig på nio och kontrade till sig segern när han tog tredje segern på de fem senaste försöken.

Överlag var det många spännande lopp och det långa upploppet bidrog starkt till nervdallringen.

Win B. Hills grundkapacitet är enorm. I sin blott fjärde start blev det galopp strax efter start. Upphämtningen var svettig och får Timo Nurmos ämne var frisk kommer han att klättra raskt i klasserna. Klockan visade 1.12,4/1 900 meter i går och prestationen var mycket bättre än placeringen (trea).