Han har gått framåt med loppet i kroppen

Naheed.
Foto: LJ / TR Media

V86-cirkusen reser till Östersund. Ikväll är det fina kallblodslopp på tapeten med Månlykke A.M mot Odd Herakles som grädde på trav-moset.

Här kommer spelexperten Fredrik Pettersson Wentzels gratistips.

ANNONS: Köp din andel i Chanssystemet här  

ANNONS: Köp din andel i Lilla systemet här  

ANNONS: Köp din andel i Stora systemet här  

ANNONS: Här kan du köpa en andel i Premiumsystemet  

En trolig spik

5 Naheed, V86-1

Har segrat felfri i alla sina lopp hos Oscar Berglund och har fortsatt för lite pengar på kontot. Nu har sexåringen ett lopp i kroppen och bör ha gått framåt till den här starten. Uppgiften ser mycket passande ut på förhand då det inte låter som att någon vill sätta upp något tempo i loppet och då kan troligen Magnus A Djuse köra fram och överta ledningen och sen bestämma tempot. Med det scenariot vinner Naheed V86-1.

Ett roligt drag

12 Anna Mauds Lassie, V86-4

Nog för att läget är uselt men Anna Mauds Lassie till singelprocent mot det här gänget känns mycket tilltalande. Hon har varit ute i stenhårda gäng under en längre tid och har nu ett lopp i kroppen efter lite frånvaro. Klaffar det bara lite under vägen och Oskar Kylin Blom sitter hyfsat på det vid upploppets början kommer femåringen växla ner dom flesta tillslut.

Två heta ändringar

2 Hopp Karoline (V86-3) ska lättas till någon form av barfota-balans. Troligen barfota bak och aluminiumskor fram, samt eventuellt få på sig en amerikansk vagn.

5 Oppgårdsdrängen (V86-5) ska tävla utan skor på alla hovar för första gången i karriären.

Två relevanta intervjuer

9 Emperor, V86-6

– Han har gått jättebra. Galoppen senast får jag ta på mig då jag lättade honom och han blev rullig på upploppet. Nu återgår vi till balansen han hade tidigare och det ser ut som en passande uppgift på förhand om det inte strular längs vägen. Det blir amerikansk vagn igen vilket känns som ett klart plus på honom. Han har även gått med ryck-tussar som aldrig använts så det blir första gången i så fall, säger Oscar Berglund.

10 Odd Herakles, V86-7

– Allt är fortsatt fint med Odd. Insatsen senast var femstjärnig även om det var lite billigare motstånd kanske men han gick i mål helt okörd. Bakspåret gör nog ingenting, hästen gör nästan sina bästa lopp i dödens då han kan bli lite bekväm i ledningen så jag är inte orolig över det. Den enda skillnaden nu är att han betäcker samma dag som han tävlar och det brukar han inte göra, men jag hoppas och tror att det ska fungera bra, säger Fredrik Fransson.