"Han har fin styrka och snabb ur volten"

Jag var på en ny auktion i tisdags.

Wenngarn Sales körde för första gången och jag måste säga att det var ett väldigt bra arrangemang.

Wenngarn Sales påminde lite om de där finare auktionerna i Frankrike. En vacker, rymlig miljö med många trevliga områden som gjorde det lätt att följa upp besiktningar och så vidare då hästarna var så harmoniska. Det var trevligt att uppfödarna hade hästarna i en sån fin författning.

Det var ett stort steg i rätt riktning.

På andra auktioner jag besökt har ytorna varit väldigt begränsade och man har tvingats att stå och trampa asfalt till och från. Något som kan leda till fara, speciellt när hästarna bara är ett år.

När man besiktar en häst vill man att den ska stå lugn och avslappnad och så upplevde jag att det var under Wenngarn Sales.

Visst fanns det några detaljer man kan förbättra, men överlag var det riktigt bra.

Det var även roligt att vi får se fler och fler unghästar komma ut till auktion. Det är bättre att de visas upp i en sån än att de blir kvar hos sina uppfödare.

Snittpriset var högt. Det blir så när det är en trevlig atmosfär och fina djur som visas upp.

Sådant går ju hand i hand.

Själv köpte jag fyra stycken. Den dyraste gick på 330 000 kronor.

---

Det är roligt att se att det här legendloppet blivit en publikattraktion. Trots att kuskarna varit ifrån ett tag så ser de exakt likadana ut som när de körde förr i tiden, om man tänker på kroppshållning och så.

På publikplats märks det att det är många som kommit att se sina gamla favoritkuskar och det gillar jag att se.

Stig H vann ju för tredje året i rad. Imponerande.

---

Jag har nämnt det tidigare och jag blir bara mer och mer övertygad om att V75 ska köras både på onsdagar och lördagar. På onsdagarna kör man Solvalla med några få undantag, som till exempel nästa onsdag då det körs uttagningslopp till Derbyt på Jägersro. Och låt oss återgå till den ursprungliga starttiden (14.30) på lördagarna.

* * *

Mina tankar om morgondagens V75-omgång:

V75-1: 3 Tripolini V.P. och 4 Al's Winnermede har bra styrka och är givna på kupongen. Kanske dags även för 11 Origo Tilly med lite driv på vägen?!

V75-2: I E3 för stona tror jag mest på 4 Fantasy River men loppet är vidöppet och det kan skrälla. Min 5 Greece Boko är under utveckling och 3 Unique Juni likaså.

V75-3: Klurig Gulddivision där en ny skräll kan komma. Varför inte 5 Radieux som gått starka rundor på slutet.

V75-4: Tre hästar höjer sig över mängden och jag tror man kan låsa loppet på 3 Playboy Face, 6 Sapajou och 11 Imperator.

V75-5: Min spik i omgången är 2 Countdown Fougett som har ett perfekt läge och möter lite enklare motstånd den här gången.

V75-6: E3 för hingstarna och 4 Makethemark är hästen att slå, det är en härlig inställning på honom. Spikbud. Det ska bli intressant att se 9 Electric Light med rygglopp den här gången.

V75-7: En tänkbar chansspik är 3 Eder Bob som har fin styrka och även är snabb ur volten.