Han har bra segerchans oavsett löpningsförlopp

Publicerad

LÖRDAG

Åby, 9 december

Beräknat spelstopp:

14.45 V4

16.20 V75

17.05 V5

18.20 DD

ANALYSER, RANKING OCH TIPS

Startlistorna, kusk- och tränarsnack och vår unika statistik - klicka på länkarna nedan (pdf-filer):

V75 – del 1 

V75 – del 2 

Bästa spikarna

V75-3: 2 Västerboonthenews

Vad ska man säga? Formen är på topp och det känns som snudd på garantispets. Om allt är som det ska så borde han ha ypperlig chans att ta andra raka segern i Guld.

V75-4: 4 Kash Brodda

Avgjorde på ett mycket tilltalande sätt från dödens senast och det är en snackhäst som det verkar vara på väg att lossna för på allvar. Läget är bra och hon behöver inte ledningen för att vinna.

V75-6: 3 Global Trust

Timo Nurmos-träningen är bra i ordning enligt stallet och man håller honom väldigt högt. Får han bara travet att stämma så ska han ha bra chans oavsett vad han får för resa.

Spetsdragen

V75-2: 1 Ile Saint Louis

Borde kunna öppna snabbt från innerspåret och vi håller henne som spetsfavorit och Jorma Kontio brukar inte vara så sugen på att ge bort initiativet när han sitter i ledningen.

V75-7: 1 Angle of Attack

Hästen är ju välkänt startsnabb och Robert Bergh fick nog ett leende på läpparna när han såg startspåret. Missar knappast spets och kommer att leda länge.

Skrällbuden

V75-1: 7 Minnestads el Paso

Det yttre springspåret kan ofta innebära trafikproblem. Men skulle den här fyraåringen hitta ett bra läge är han inte mycket sämre än någon annan i loppet.

V75-2: 2 Enjoy My Doll

Stoet har bättre form än vad resultatraden antyder och sköter hon sig får hon ett bra lopp i den främre träffen. Hon är värd att varna för i ett lopp där det luktar skräll.

V75-5: 9 Valborg Marje

Satt fast senast och har gått bra i V75 på sistone. Blir det passande tempo kan det här vara en rysare att se upp med.

Tänk på att ...

V75-5: 2 Ribaude

Ribaude har visat klart bra form men hästen är nog klart bättre barfota och att tävla med skor är ett klart minus.

V75-6: 8 Global Takeover

Kommer förvisso från en finalseger på V75. Men han har gått upp två klasser till det här loppet och har ett svårt åttondespår. Hmm, känns tveksamt...

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


2

3

Är du nybörjare på trav? Ta hjälp av SportExpressens travskola

Till Expressens startsida

Mest läst i dag