Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Han gör ofta det bästa han kan med sina uppsittningar

Foto: TR Media / Lars Jakobsson/TR Media

MÖLNDAL

Carl Johan Jepson, 41, hade ett fantastiskt 2018.

2019 har fortsatt i samma takt.

Han kör både med pondus och finess.

Carl Johan Jepson körde in 23 miljoner i fjol. Hittills i år ligger han på 3,8 - efter två månader. Då har han också unnat sig ett par veckors ledighet i solen.

Jepson seglar upp som den vassaste catchdrivern på våra breddgrader.

V64-2 var ett klasslöst race. En drös hästar som aldrig vunnit. Nu laddade Carl Johan vad som gick bakom Ricardo Bianchis Donkie Ixi. När Stefan Söderkvist utmanade på allvar om ledningen med Carozzo svarade Jepson. Där avgjordes loppet.

I V64-6 blev det en intensiv inledning och när Carl Johan insåg att han skulle vara chanslös att nå ledningen tog han upp favoriten Vertigo N.P. Då främst Johan Untersteiner gasade rejält med Global Woodstock kunde Jepson lugnt glida ut från fjärde inner för att sätta sig i dödens dryga varvet kvar.

Jag gillar Jepsons flexibilitet i loppen. Han gör oftast det bästa han kan göra med sina uppsittningar.

Nu toppar Karlstadkillen Åbys kuskliga med 11 vinster men han kan troligen inte matcha Untersteiners röda armé i långa loppet.

Knappt tre tusenlappar för sex rätt. Conny Gustafsson var mannen som såg till att det inte blev kaffepengar. I en sisuladdad avslutning med familjehästen Majors Corona ställde han konkurrenterna schack matt.

Alltid roligt när ärrade veteraner som Tord Gustafsson får komma till vinnarcirkeln. Han började i sporten för 62 år sedan!

Roger Malmqvists Sincerely Face öppnade 09,9/500 men orkade ändå hela vägen och 1.13,2/1640a var en finfin årsdebut.

Guzz Meras var en bra debutantvinnare för Johan Untersteiner. Han vann även med Explosive Class som var V64-omgångens största favorit.

Adrian Kolgjini och Robert Bergh bjöd på kvällens bästa fight. Kennedy höll sig på benen och ”Bergharn” fick inte vinna med det nyförvärv som hockeytvillingarna Sedin köpt.

ATG höjer återbäringen på vinnar- och platsspel från 80 procent till 85. Hade gärna sett 90 procent tillbaka till oss lirare.. Självklart måste något till för att vända trenden på de spelformerna. Tappet var en halv miljard förra året. Här har de övriga spelbolagen roffat åt sig av kakan.

Nyheten startar första april. Hoppas att det inte är något skämt!

Åby Arena fick en flygande start i och med Matmässan i helgen. Nästan 11 000 besökare. Låter lovande inför framtiden.Får se vad som spills över på travet så småningom.

Conrad Lugauer har en oerhörd träffprocent som kusk på Åby i år - snuddar vid 50! Nio vinster på 19 starter.Nu presenterade han ett nyförvärv från Österrike i form av 4-årige Cesare Borgia som vann skvättlätt på 1.16,5/2140 volt efter en snabb avslutning. Matchas mot Österrikes derby i sommar.

  Robin Hood har en härlig utveckling i monté. Mats Olssons häst hade inga problem med att runda hela gänget med Malin Andersson i sadeln.

Inte ofta man ser tre V75-härdade hästar i ett sketet P21-lopp med 15 laxar i förstapris. Staro Kipling var bäst för dagen.

Glad  

Drygt 7,8 miljoner i V64-omsättning var klart positivt även om det var jackpot.

Sur

Omstarter är aldrig roliga att uppleva. Den här kvällen var det för många!