Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Han gjorde inga misstag – är en blivande toppkusk

Foto: TR Media

Anders Eriksson fortsätter att skörda framgångar.

Och passade samtidigt på att hedra K-G Holgersson.

En blivande toppkusk.

Den andra V75-avdelningen kördes till minne av Karl-Gustav Holgersson som nyligen gick bort, 88 år gammal.

Det var en riktig hästkarl som var en innovatör inom flera områden i travets värld. Den stora kunskapen och kärleken till hästen var lite av det som utmärkte honom. Han hade gott om stjärnhästar under sin fina karriär och kommer för alltid att leva kvar inom det här.

Nu har han inte bara ett lopp, utan även ett stipendium i regi Solvalla/Svensk Travsport/Handelshögskolan i Stockholm, uppkallat efter sig. Bra där!

Välkörande Anders Eriksson hedrade K-G på allra bästa vis. Han serverade vinnande Andy Pandy One ett mycket fint lopp i andra par utvändigt och man såg tidigt varthän det barkade. På sista långsidan satte ekipaget in attacken när de andra hade lekt färdigt – och kort senare var det ”game over”. Lägg vinnande kusks namn på minnet. Han förivrar sig inte i loppen utan kör sansat, och är allround!

Klass I-försöket (V75-1) kördes över något så ovanligt som 3 140 meter – med bilstart. Ett nytt grepp som jag hyllar. Och om jag förstått saken rätt kommer vi att få se lite mer av den varan framöver.

Jag tycker att det är spännande med andra typ av lopp än vi vant oss vid. Omväxling förnöjer, så heter det väl?

Jag ser också gärna tilläggslopp där olika klasser möts från olika volter.

Nu blev väl inte just det här loppet någon ”nagelbitare”. Vikings Preacher kom enkelt till spets. Sedan kan vi faktiskt snabbspola fram till upploppet. Då fick nämligen Sebastian Journey fritt från rygg ledaren och då hade han inga problem att spurta förbi. Segern blev enkel och väl kört av Jorma Kontio.

Conrad Lugauer har många kapabla och läckra travare i sitt framgångsrika stall. Night Brodde är en av dessa. Inför lördagens start hade han fått två uppbyggande lopp, men nu var det dags att gasa. Det var liksom färdiglekt.

Jägersrotränaren hade planen klar för sig och körde sig tidigt till ledningen. Tempot var rejält men det spelade ingen roll.

Ju närmare mål han kom desto mer ökade han. Så var känslan och det var ett fränt intryck då han bara ”smattrade” undan till en överlägsen seger.

Inga extraväxlar var dragna heller. En mycket spännande fyraåring att följa under den här säsongen.

 

Återigen drabbades kunder av strul på ATG.se samt på Tillsammans-sajten.

Tröttsamt och oerhört frustrerande. Jag skulle själv lämna in en ”sista minuten-lapp” men nekades logga in. Nu visade det sig vara en billig historia, men tänk om…

Efter superfiaskot under uppesittarkvällen hade man ju hoppats slippa skriva om det här igen, men icke.

Jag var i kontakt med Camilla Filipsson, Head of Media Relations på ATG, under eftermiddagen och hon bekräftade att spelbolaget märkt att en del kunder haft problem med inloggning samt lägga spel.

Det är uruselt hur ofta det strular. Och som historiken ser ut är det, dessvärre, lågt odds på att det kommer att hända igen.

Hur länge orkar ATG:s kunder kämpa på i motvind?

Förtroendet börjar tryta.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!