Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Han förstod inte hur jag överlevde det hela”

Det var i samband med ett lopp utanför Melbourne i Australien som svenska Kima Frenning var inblandad i en otäck olycka. 

Stjärnkusken föll och fick en häst över sig. 

– En av kuskarna som såg olyckan körde upp och sade att han inte förstod hur jag överlevde det hela, vilket säger en del, säger hon till Travronden.  

Svenska Kima Frenning har på kort tid gjort sig ett stort namn inom den australienska travsporten. 

I helgen var succékusken med om en olycka som kunde kostat henne karriären. 

I samband med ett passgångarlopp gick hennes häst Kotare York omkull och ramlade över en hjälplös Kima Frenning, vars hjälm sprack. 

”Får ändå säga att jag hade tur” 

Svenskan fördes snabbt till sjukhus. Där det visade sig att hon drabbats av en kraftig hjärnskakning och en bruten handled. 

Men det kunde gått betydligt värre, vittnar hon om själv. 

– Jag har ont, jag är öm, men med tanke på hur allvarlig olyckan var får jag ändå säga att jag haft tur. En av kuskarna som såg olyckan körde upp och sade att han inte förstod hur jag överlevde det hela, vilket säger en del, säger hon till Travronden. 

Gjort stor succé i Australien

Kima Frenning har tagit stora steg varje år sedan hon flyttade till Australien för att satsa på en karriär inom travsporten. Förra säsongen körde hon in drygt 8,5 miljoner kronor. 

I en tidigare intervju med SportExpressen berättade hon om sin framfart. 

– När jag flyttade hit tänkte jag att jag skulle bli hästskötare och kanske tränare en dag. Det fanns aldrig i mitt liv att jag skulle få köra så mycket lopp och vinna grupp 1-lopp, sa hon då.