Foto: Malin Albinsson / KANAL75
 Foto: Malin Albinsson / KANAL75

"Han förlorar inte vid ett sådant scenario"

Publicerad

SportExpressens spelredaktion jobbar hårt med att bjuda läsarna på de bästa V75-tipsen.

Redan när startlistorna släpps börjar påläsningen, och under måndagen kommer första tanken från experterna.

V75-1: 

2 Olle Rols ser inte rolig ut före loppen, men han har verkligen varit bra på sistone. 6 Gomez är flegmatisk men släpper ogärna någon förbi sig. 1 Batman Godiva kan mycket och 4 Uptothe Chapel är under utveckling. Jag hoppas på min delägde 5 Count Response. Formen är bra och han ska med vid gardering.

V75-2: 

1 Erwin gör allt rätt och har få svagheter. Får Erwin vara befriad från skador kommer han att vandra en bra bit upp i klasserna. Det ser ut att vara spets och slut. 

V75-3: 

1 Oasis Bi har snart sprungit in 18 miljoner kronor och det här loppet kan vara ett genrep till Prix d´Amérique. Kanske väljer man ett snällt upplägg och släpper spetsen till 7 Västerboonthenews. Vid ett sådant scenario förlorar knappast Västerboonthenews.

V75-4: 

4 14 Julia Af Solnäs var strålande vid segern i Halmstad. Förutsättningarna var inte de bästa men hon vann med sparade krafter och Peter Untersteiner lät bomullen vara kvar i öronen. Julia Af Solnäs tål grovjobb och får utgångstipset. 6 Dorinda sitter troligen tidigt i spets och bjuder upp till dans. Veckans lås?

V75-5: 

2 Nancy America är kvick bakom bilen och ledningen är guld värd på Jägersro. Runt om?

V75-6: 

11 Västerbo Exact imponerade vid segern i Halmstad och tål att gå en rejäl repa i spåren. Det kan bli långt fram från det här spåret. 4 Trinity Lux fick utdelning på formen senast och är ett bud. 5 Master Crowe har flera lopp i kroppen och trivs under vintern. Gardera!

V75-7: 

1 Mack Dragan vann trots ett rejält speedryck på en knepig bana senast. Nu när det är bilstart åker väl (?) jänkarvagnen på. 10 Trot Kronos vann ett billigt gäng i Halmstad och är mycket stark och löpärlig. 6 Niky Flax var en besvikelse senast. Han klarar den långa distansen (satt fast i derbyt) och är kusligt snabb i benen.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Är du nybörjare på trav? Ta hjälp av SportExpressens travskola

Till Expressens startsida

Mest läst i dag