Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Han får ni inte missa i jakten på åtta rätt

I dag saxar Solvalla mot norska Bjerke-banan och även om det är tunna lopp ser det inte helt enkelt ut på förhand.

Bästa spiken hittas i Oslo och roligaste draget hämtas från den svenska huvudstaden.

EN TROLIG SPIK

V86-5: 2 Harley D.E.

Frode Hamre har fina chanser på Bjerke och blir hårt betrodd med samtliga hästar. Mest spelvärde i hans trio finns på Harley D.E. I nuläget är han inte favorit men förmodligen lär han bli det under dagen. Sjuåringen har styrkan som vapen och har perfekt spår. Han är gynnad av ett litet fältet och hans värste konkurrent (1 Massive Speed är favorit i skrivande stund) lär bli över från början. Det ser ut som en toppchans för Harley.

ETT ROLIGT DRAG 

V86-6: 3 Grinnebys Orion

Hästen var både bortlottad och uppanmäld senast men jag tycker att han gav ett fint formbesked efter att ha fått attackera lite för tidigt. Grinnebys Orion har varit struken efteråt men stod bara över ett jobb och jag tycker att han är intressant i dag. Tioåringen har god chans att fronta initialt och i ett tunt lopp borde det bli luckor om man väljer att släppa.

TVÅ RELEVANTA INTERVJUER 

V86-3: 5 Professor Ö.K. 

– Hästen har haft en paus men han ser fint ut i träningen och jag tror att formen ska vara bra direkt. Professor Ö.K. har gått ett banjobb och det löste han på fint sätt. Under uppehållet är hästen behandlad och jag tror att han ska gå felfritt. Han ska räknas med platschans, säger Kjetil Djöseland.

V86-5: 5 Kamperhaugs Dina 

– Det var krafter sparade senast och hon håller bra form. Hästen kan vinna men det gäller att det stämmer. Hon måste köras på chans och med rätt resa kan hon speeda snabbt, säger Per Oleg Midtfjeld.

TVÅ HETA ÄNDRINGAR 

V86-4: 5 Oliver Hall ska lättas fram.

V86-5: Efter att ha tävlat med skor runt om i de två senaste starterna slipper 2 Harley D.E. framskorna i kväll.