Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Han borde varit stenklar – prestationen var otrolig

Foto: Lars Jakobsson / TR Media

Vi fick se många årsdebutanter äntra travbanan inom V86 under onsdagskvällen.

Den som knockade mig hårdast kom i sista avdelningen.

Åke Lindbloms Chapuy dök till spets – och vann plättlätt.

Det var fina tävlingar i går och flera riktigt starka prestationer. Och i facket för styrka måste vi ju placera Marcus Mathisens fina sto Cobbys Nana.

Jag lyssnade på V86-uppsnacket på ATG Live innan tävlingarna. Där tränaren lät påtagligt optimistisk och tyckte att hon skulle ha hygglig vinstchans.

Han kunde egentligen ha sagt att hon var stenklar då hon stod för en otrolig prestation och tog ner favoriten Super Sarah från dödens över lång distans. Cobbys Nana går verkligen från klarhet till klarhet. Hon har fått flera tuffa lopp på senaste tiden och fick nu återigen visa vilken otrolig styrka hon besitter.

Jag fick tag på kusken Rikard N Skoglund efter loppet och frågade vad han tyckte om Cobbys Nana.

– Hon är under kraftig utveckling och mycket bra för klassen. Hon går en spännande säsong till mötes, sa han.

En Cobbys Nana som är under utveckling och kan gå framåt från den här prestationen blir en väldigt spännande häst – och trolig vinnare – att följa nästa gång hon dyker upp i startlistorna.

■ ■ ■

Vi fick se många årsdebutanter äntra travbanan inom V86 under onsdagskvällen. Tre av dem vann. Och den av dem som knockade mig allra hårdast sparade vi till sist.

Åke Lindbloms startraket Chapuy vann årsdebuten förra året också och i går blev det favorit i repris när han krossade motståndel i avslutningen.

När han dök till spets så visade det sig sedan vara över trots att han rusade på i högt tempo. En hög 10-tid blev det och det blir spännande att se vart den här sommaren tar vägen för både hästen och tränaren.

Att travet fortfarande rullar på i de här oroliga tiderna känns hoppfullt och tryggt.

Förhoppningsvis har vi alla, liksom Chapuy och Cobbys Nana, en bra sommar framför oss.