Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Han blev ensam i Sverige på GS75

Foto: ATG Play

En högklassig Grand Slam 75-omgång ersätter V75 under midsommardagen på lördag. 

En person som har ett särskilt gott öga till spelformen: Leif Söderberg, 49. 

Som i höstas blev ensam vinnare, och tog hem drygt tio miljoner kronor. 

– Det är ungefär som att jag inte kan förlora längre, säger han. 

Det är nu drygt ett halvår sedan IT-tjänstsäljaren från Stockholm, Leif Söderberg, blev ensam med sju rätt på spelformen Grand Slam 75. 

Några veckor sedan trädde han fram i TV4- och ATG-programmet ”Hans G på Vinnarturné”, där han berättade att han fortfarande befann sig i ett smärre chocktillstånd. 

– Det går inte att ta in det direkt, det bara spritter i hela kroppen. Det är ungefär som att man svävar. Man är helt lätt i hela kroppen. Jag vet inte om jag landat, men känslan är helt underbar, sa han då. 

”Något som jag aldrig kommer glömma”

När SportExpressen når Leif Söderberg några månader senare har han hunnit landa, och dessutom vunnit mer pengar på trav. Senast i onsdags på V86. 

– Jag har hämtat mig, det har jag absolut gjort. Sedan är det något som jag aldrig kommer glömma, säger Leif Söderberg. 

Hur lång tid tog det att smälta? 

– Det vet jag inte om jag gjort, men det kommer nya vinster också. Vi är ett gäng som kör på jobbet, vi satte 80 V86:or i går. Det var en ordentlig vinst, över 300 000 kronor i vinst, säger han och fortsätter: 

– Sedan var det en vecka som jag vann alla dagar. Ganska rejält också. Minst 50 000 varje dag. Det är ungefär som att det inte går att förlora längre. Så ska man kanske inte tänka för då börjar man göra det, säger han och skrattar. 

Självförtroendet verkar vara på topp? 

– Grejen innan var att det gått otroligt bra hela året. Sedan blev det som grädden på moset när man blev ensam. 

”Det har inte varit något negativt”

Vidare berättar Leif Söderberg att han är förvånad över att ingen försökt utnyttja honom för att få pengar efter att han valt att träda fram. 

– Det är inte någon som har tiggt pengar. Det trodde man kanske. Att någon skulle tycka att man skulle investera i något konstigt eller så. Men det har inte varit någon sådan fråga. Det har varit lite konstigt. Men det är väl inte som förr, det är många som har miljarder… Så mina pengar är väl inte så stora som det var för 50 år sedan, säger han. 

Han fortsätter: 

– En av pappas kompisar blev ensam på Solvalla och vann en miljon kronor två gånger på 60-talet. Han fick tusentals tiggarbrev och liknande. Det var hot och allt möjligt. Så lite orolig var man väl, men det har inte varit något negativt. 

Leif Söderbergs bästa drag inför GS75 på Rättvik

Omgångens säkra spik: 4 Milligans School (GS75-5)

– Han tar ledningen och vinner.

Omgångens drag: Brother N.Arms (GS75-7)

– Han kan bli väldigt svårslagen om han tar ledningen. Har varit underskattad och kan vinna till bra odds.