Foto: / MA
 Foto: / MA

"Han är verkligen värd en seger nu"

Publicerad

SportExpressens spelredaktion jobbar hårt med att bjuda läsarna på de bästa V75-tipsen.

Redan när startlistorna släpps börjar påläsningen, och under måndagen kommer första tanken från experterna.

Här är experten ESKIL HELLBERGS tips inför V75 på Åby – med SM-tävlingarna – den 14 oktober.

V75-1

Handsome Brad är verkligen värd en seger. Han är kvick från början och i spets blir han svårfångad. Allt blev fel för 2 Shelby Glide senast. Distansen passar bra. 7 Qahar Q.C. är stark som en björn och mer stabil än tidigare. Han är dock inte att lita på. Handsome Brad är en tänkbar spik.

V75-2

Första montéloppet  (SM) på V75. 250 000 kronor i första pris har lockat bra hästar. 4 Nantucket var försvagad av halsinfektion senast. Vid sunda vätskor är han ett givet bud. 7 Candor Hall var strålande i montédebuten. Veckans lås?

V75-3

5 Galatica är startsnabb och spår fem på Åby är optimalt. 1 Nancy America är också kvick inledningsvis men spår ett på Åby kan vara klurigt. 11 Speedy Foxy Vicane vinner snart, men läget ställer till det.

V75-4

7 Iris Palema får utgångstipset, men det är många om budet. Det kan ligga en skräll på lut och många hästar platsar på kupongen. 8 Vikings Topline är ett tidigt bud.

V75-5

Klass 1 loppet är vidöppet och blir troligen min helgardering i vår podd systemet. 2 Duke Of Mearas är bättre än raden och 9 Glenn Boko är kapabel. 10 Now Or Never Flair är inte avsågad. 

V75-6

1 Readly Express gör allt rätt och även om han inte kan behålla ledningen kommer han troligen ut tidigt. Därefter får konkurrenterna köra om silverpengen. Omgångens i särklass med sannolika vinnare.

V75-7

Jag tycker synd om 12 Aron Palema. Från ett bättre spår hade han tippats. Men för tredje gången på raken startar han antingen från spår elva eller tolv. 2 Cab Hornline blir inte lätt att passera om han kommer till ledningen. 3 Jairo visade sin klass senast och fick bra utgångsläget. 7 Electric Light var trea i Sprintermästaren och senaste insatsen är bara att glömma. Han ska med vid gardering. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


2

3

Är du nybörjare på trav? Ta hjälp av SportExpressens travskola

Till Expressens startsida

Mest läst i dag