Han är under kraftig
utveckling – spikas

Publicerad

LÖRDAG

GÄVLE, vecka 20

Beräknat spelstopp:

14.44 V4

15.07 LD

16.19 V75

17.03 V5

17.49 Top7

18.19 DD och V3

ANALYSER, RANKING OCH TIPS

Startlistorna, kusk- och tränarsnack och vår unika statistik - klicka på länkarna nedan (pdf-filer):

V75 - del 1 

V75 - del 2 

BÄSTA SPIKARNA

V75-1: 6 Floyd P.Boko

Är bra ut i voltstart och sitter förmodligen i spets tidigt. Och i den positionen är det mycket troligt att han rinner undan, hästen är under utveckling och kommer att gå en bit upp i klasserna.

V75-4: 11 Art Nökkve

Håkan Skoglunds kallblod har onekligen hittat toppformen och tagit två raka segrar sedan man plockat av skorna. Han borde kunna få en hygglig position med få hästar på startvolten och springspår på tillägg. Är bara formen intakt så bedömer vi det som en bra chans.

SPETSDRAGEN

V75-2: 6 First Love Boko

Stoet har fått ett nyttigt lopp i kroppen och satt då fast med krafter sparade. Nu kommer det att bli ett mer offensivt upplägg och Jörgen Westholm lär inte släppa ifrån sig ledningen frivilligt. Runt om?

V75-6: 1 Twister Bi

Vi tror att spetsstriden i Guldloppet blir väldigt avgörande den här veckan. Twister Bi, Shadow Woodland och Target Kronos lär alla laddas för ledningen. Är Twister Bi på hugget har han visat startsnabbhet, vi håller honom som spetsfavorit.

SKRÄLLBUDEN

V75-1: 4 Frisco Flame

Nioåringen var riktigt positiv i skymundan i V75 senast och är i sitt livs form. Hamnar man bara vettigt till så kan Daniel Olsson ställa till med en överraskning.

V75-2: 14 Guinea Boko

Var ju bra som tvåa bakom Malkin näst senast och verkar hålla samma form. Får hon bara lite hjälp med tempot och bra ryggar så kan hon hinna fram trots utgångsläget.

V75-7: 6 Ryan Kronons

Gick mycket bra senast för Ulf Ohlsson och löser det sig bara lite bättre den här gången kan skrällen vara ett faktum.

TÄNK PÅ ATT...

V75-2: 4 Hankypanky Frances

Kördes defensivt senast och spurtade piggt sista biten. En lagom uppladdning inför detta och Nicklas Westerholm håller henne som sin bästa chans av tre inom V75-spelet.

V75-4: 3 Närby Panik

Garderar man Art Nökkve är Närby Panik en av de som ska finnas i åtanke. Han har varit rejält förbättrad och tränaren är inne på att han kan rekordsänka med en sekund eller mer.

 

BANFAKTA GÄVLE

 

Banbredd, 1 640: 20,3 meter. 2 140: 22,6 meter. 

Upplopp: 178 meter. 

Open stretch: Nej. 

Vinklad vinge: Nej.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Skapa ditt eget travstall och tävla med sportens två- och fyrbenta stjärnor.
Gå med i Guldstallet i dag!

Till Expressens startsida

Mest läst i dag