Foto: MICKE GUSTAFSSON / KANAL75
 Foto: MICKE GUSTAFSSON / KANAL75

”Han är min vinnare i det fjärde kvalloppet”

Publicerad

SportExpressens spelredaktion jobbar hårt med att bjuda läsarna på de bästa V75-tipsen.

Redan när startlistorna släpps börjar påläsningen, och under måndagen kommer första tanken från experterna.

Här är FREDRIK EDHOLMS tidiga tankar inför V75 på Umåker den 21 april.

V75-1

Att det bara blev sex hästar i Berth Johanssons femåringslopp var en besvikelse. Nåväl, vi kan ändå hoppas på en sevärd duell. 2 Makethemark och 4 Diamanten är två topphästar. Med lopp i kroppen fördel Makethemark?

V75-2

3 Donners Am och 4 Sir Henry P.Hill känns som de hetaste buden vid första anblicken. Lite lurigt spår för den senare? 9 Rally Esset (klart positiv senast) och 12 Minnestads Ecuador kan vara två rysare från bakspår.

V75-3

Stefan Melanders 6 Cruzado Dela Noche har fått en nyttig genomkörare och är min vinnare i den här uttagningen till Olympiatravet. 2 Digital Ink har ett perfekt läge och ser ut att vara den svåraste konkurrenten.

V75-4

1 Valour Kronos är under utveckling och kommer att bli bra. Farlig om inte spåret blir en fälla. 7 Digital Performer har stigande form och tillhör de bättre i fältet. Långväga gästen 3 Hierro Boko är inte heller golvad.

V75-5

Det är svårt att tippa någon  annan än 5 Månprinsen A.M. etta då han sett väldigt stark ut vid årets segrar. 4 Lome Brage är startsnabb och gillar distansen. 1 Tekno Odin har kunnandet men formen är lite tveksam nu.

V75-6

7 Disco Volante fullföljde starkt som tvåa senast bakom Pastore Bob. Han har framspår nu och måste räknas. 2 Erik Sting höll bra från dödens senast och utmanar om segern felfri. 5 Västerbo Groisbois är snabb ut. Luring.

V75-7

4 Linus Boy gick bra som trea i V75-finalerna senast och fick ett bra spår. Tippas i nuläget. 5 Qahar Q.V. gynnas av distansen men det börjar bli snabba banor nu, inget plus. 8 Angle of Attack har vunnit efter uppehåll förut.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Är du nybörjare på trav? Ta hjälp av SportExpressens travskola

Till Expressens startsida

Mest läst i dag