Han är inte hetsig – men väldigt bra

Publicerad

Gomez är inte som andra Ready Cash-avkommor.

Men springa kan han.

Fler triumfer väntar.

Dan Widegrens Gomez hade innan onsdagens start provat på lite tuffare gäng – utan att lyckas helt. Men nu var det dags för seger efter att fyraåringen tidigt körts till ledningen tack vare en vaken styrning av Kevin Oscarsson.

Roligt i sammanhanget är att det här inte är någon typisk Ready Cash-avkomma, då dessa brukar vara av den hetsiga sorten. Gomez är däremot tvärtom. Han är mer trög och sävlig av sig. Inställningen till sitt jobb är det dock inget fel på vilket han visade över upploppet. Kommer att få starta på framöver och känns som en duglig ”lördagshäst”.

– Jag hade på känn att de flesta ville ha min rygg. Jag ville inte chansa och trycka av honom för fullt från start. Jag kände mig slagen 600 kvar, men jag ryckte ”norsken” kort senare och över upploppet svarade han allt, sa segerkusken.

Mattias Djuse hade en trevlig afton på Solvalla med tre segrar (två inom V86) totalt. Han satt själv upp bakom Dust Collector som vann enkelt, även om travet inte var helt perfekt.

Alan Wadd lånade han ut till Niclas Benzon i prestigefyllda Amatörbästen.

Efter en fin resa i rygg på favoriten blev segern komfortabel. Och därmed över miljonen inkört i år för Benzon – som bjöd på segergest. Ingen dålig sådan heller. Båda benen i luften!

– En obeskrivlig känsla att vinna det här loppet, sa en lycklig Niclas.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Är du nybörjare på trav? Ta hjälp av SportExpressens travskola

Till Expressens startsida

Mest läst i dag