Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Han är given etta på min kupong

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

Vincennes står som värd för fredagens High Five-lopp.

Trots ett lite mindre fält är det allt annat än lättlöst.

■■ Prix Electra avgörs 20.15 på fredagskvällen och är ett lopp över 2850 meter på Vincennes stora bana. Loppet är öppet för sex- och sjuåriga hästar som tjänat maximalt 240 000 euro. De som tjänar över 110 000 euro står med 25 meters tillägg och av de tretton startande står fem på start och åtta jagar från tillägg. 

Det ser bäst ut för hästarna på tillägg och min kupong kommer till stor del bestå av hästarna från bakvolten.

■■ Min vinnare är 8 Great of Madrik. Han kommer med sju raka pallplatser, varav fyra segrar, och Jag de Bellouet-sonen har totalt vunnit en tredjedel av sina starter. Tränad av Sebastien Guarato och med Matthieu Abrivard i sulkyn är sexåringen redo för en toppinsats. Han hade pausat lite inför segern senast och allt talar för en ännu bättre insats denna gång.

Given etta på min kupong!

■■ Jean-Michel Bazire har en duo i loppet och den han själv väljer att köra är 7 Gamin Jaba. Hästen vann lopp så sent som i söndags och formen är det inga frågetecken kring. Gamin Jaba behövde dessutom inte gå sig tom vid segern och såg ut att ha massor av krafter kvar när han skar mållinjen.

Det skulle inte förvåna mig om han segerstrider här också.

■■ Hästarna på startvolten ser på förhand ut att ha en tuff uppgift. Jag vill dock varna för 3 Ginkgo Thelois. Han vann på Nantes så sent som i tisdags över 3000 meter och risken finns att det loppet fortfarande sitter i benen.

Det var dock en insats som imponerande och med en passande resa i den främre träffen är jag inte främmande till att han kan hålla till en pallplats.

■■ Bazires andra häst i loppet är 11 Gigolo Lover. Jean-Michels ersättare i sulkyn är Eric Raffin, så det är inget kuskminus trots att tränaren väljer bort honom. Gigolo Lover vann näst senast men galopperade tidigt i loppet Great of Madrik vann senast.

Hästen har siktats mot vintermeetinget och har absolut kunnande för att strida om en pallplats.

■■ Till slut streckar jag också 10 Gaudeo. Hästen har presterat bra på banor runt om i Frankrike men haft lite svårt att hävda sig på Vincennes.

Detta är dock ett passande lopp för Michel Dabouis häst och en topp fem-plats är klart inom räckhåll trots att han inte blir särskilt hårt spelad.

Rank: 8-7-3-11-10.