Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Han är ett allvarligt segerbud i Harpers

Foto: MVA Foto

SportExpressens spelredaktion jobbar hårt med att bjuda läsarna på de bästa V75-tipsen.

Redan när startlistorna släpps börjar påläsningen, och under måndagen kommer första tanken från experterna.

Här är FREDRIK EDHOLMS tidiga tankar inför V75 på Solvalla 25 maj. 

V75-1:

Stoeliten inleder festen. 3 Shadow Gar drog ett bättre spår än 10 Mellby Free och det är av stor vikt. Givet bud. Utländska duon 4 Peace of Mind och 8 Elite du Ruel är två luringar.

V75-2:

6 Hankypanky Rubyred fick sin segerrad bruten senast. Men i kraft av läget och hemmaplan måste hon räknas tidigt. 13 Miss Sober gick fruktansvärt bra efter galopp senast på Åby och måste också streckas. 

V75-3:

5 Vincero Gar har tagit Sverige med storm hittills skulle man kunna säga. Svårstoppad om formen är intakt. 2 Bucks to Burn och 11 Ural är två riktigt bra hästar för klassen som båda ser ut att ha prickat in toppformen.

V75-4:

Klass II-finalen är öppen. 5 Sato och 10 Marcello Wibb är två Halmstad-hästar som imponerat vid försökssegrarna och som ska ha vinstchans igen. 3 Charlock Wiking har ett bra läge nu och ska inte nonchaleras.

V75-5:

Jag anar att 5 Mellby Club kan få svårt att hänga med i svängarna över 2 140 meter och lyfter fram en annan kvartett i stället. 1 Emile Zola Sisu, vackre 3 Norton Commander, 8 Gideon H.Renka och 11 Bizzi Bliss är tidiga bud för mig.

V75-6:

Många fina hästar men jag drar nog till med ett tvåhästarslås. 6 Baron Gift har ju gått strålande bra i Gulddivisionen på sistone och går ner i klass. 10 Lesperanza har imponerat stort i Björn Goops regi och är motbudet. 

V75-7:

Om 2 Whipped Eggs klarar av all uppståndelse på lördag och är lika fin som vid segern näst senast är han ett allvarligt bud i anrika Harper Hanovers Memorial. 15 Handsome Brad kan nog göra sig gällande trots dubbla tillägg. Roligt race!