Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Han är en världsstjärna – motståndet inte alls”

Tae Kwon Deo.
Foto: LENA EMMOTH / Lena Emmoth

Kalmar arrangerar valborgsmässoaftons V64-tävlingar.

Mest spännande på förhand är att fjolårets Elitloppshäst Tae Kwon Deo gör comeback och det låter mycket bra på den stora favoriten.

DAGENS BÄSTA

7 Tae Kwon Deo (V64-5) återkommer efter lång frånvaro men ska normalt vara huvudet högre än konkurrenterna. Förra året var han med i Elitloppet (galopp) och tapper trea från dödens i Hugo Åbergs Memorial. Hästen har bra chans trots skor på hovarna och att formen inte är helt på topp.

DAGENS CHANSNING

8 Image Rapida (V64-1) såg stark ut som fastlåst senast och ser ut att ha hittat tillbaka till fjolårsformen där han bland annat vann en V75-final.

DAGENS AVSLAG

2 Unacerveza Broline (V64-4) har svarat för två bra insatser på sistone och duger fint i den här konkurrensen. Däremot är femåringen ingen blixt bakom bilen och när han testar kort distans för första gången provar jag att gardera.

Relevant intervju

Dante Kolgjini i stallet om 7 Tae Kwon Deo i V64-5:

– Hästen har tränat kanon inför comebacken. Han har gått 1.13,5/1.600 meter inne på Jägersro med gott om krafter kvar. Tae Kwon Deo är en världsstjärna och motståndet håller inte samma klass.