Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hagmyren satsar på ny typ av hästkraft

Hagmyren satsar på andra hästkrafter.

På travbanans innerplan ska de bygga en motorbana.

– Ända sedan vi fick frågan av SMK har vi jobbat stenhårt från båda håll att detta ska bli möjlighet, säger Mattias Frick.

Hör motortävlingar hemma på travbanorna?

Hagmyren testar nytt – och bygger en motorarena på travbanan. Under tisdagen hade motorklubben SMK Hälsinge och Norra Hälsninglands Travsällskap (NHT) pressträff tillsammans för att presentera den nya satsningen.

– Ända sedan vi fick frågan av SMK har vi jobbat stenhårt från båda håll att detta ska bli möjlighet. Det känns otroligt skönt att det nu blir verklighet vi ser alla positivt på framtiden, säger Mattias Frick, vice ordförande på NHT.

Banan blir runt 940 meter lång och 10-12 meter bred. Den beräknas vara färdig till 2017 och ska byggas för tävlingar på elitnivå. Målet är bland annat att en SM-tävling ska kunna hållas.

"Ett lyft"

NHT har letat alternativa arrangemang i flera år och nappade direkt när de fick förslaget.

Nu har de båda parterna skrivit ett avtal om hur de planerar att styra upp det hela.

– Detta är ett lyft för motorsporten i hela länet. Nu kommer vi att under flera år kunna utveckla motorsporten och med den här anläggningen få möjlighet att arrangera stora motortävlingar, säger Sven-Olov Borg, sektionsansvarig hos SMK Hälsinge.

Två andra travbanor som intresserat sig för motorsport är Solvalla och Färjestad. Huvudstadsbanan anordnar nämligen nästa deltävling i STCC den 2-3 september och Färjestad brukar anordna en del av Svenskt Rally-tävlingarna.

 

För senaste nytt i ditt dagliga flöde – följ SportExpressens travavdelning på Facebook och Twitter. Där får du de hetaste nyheterna, snackisarna, krönikorna, speltips och all övrig information för att hänga med i trav-Sverige.