Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”Hade varit så stort för mig som liten tränare”

Foto: CLAES KÄRRSTRAND / KANAL 75

I onsdags under V86-tävlingarna skedde en märklig diskning i tredje avdelningen.

Nu ger tränaren Hans Crebas sin syn på det hela.
– Det hade varit så stort för mig att som liten tränare få vinna på V86, säger tränaren till Ikaros di Quattro, Hans Crebas. 

Det blev en galoppfylld inledning av V86-3 i onsdags.
Tre hästar diskvalificerades, men en av dessa, Ikaros di Quattro, blev det felaktigt efter en kort markförlust i startögonblicket. 

– Jag såg att det var många som galopperade, men han kommer i väg fint ändå och sitter kanon andra utvändigt. Men efter sjuhundra meter säger de att min häst är diskad, berättar hästens tränare Hans Crebas. 

En kompis till Crebas bekräftar via sms att det sannerligen såg ut som en märklig diskning. 

– Man bli förtvivlad. Jag ser att Johan (Untersteiner) satsar från springspår och att han tar några galoppsteg, men så tänker man att det är lugnt enligt regelverket i Sverige. 

”Varit minst tvåa”

Från bankanten ser Crebas hur Johan tittar in mot resultattavlan på innerplan samt lutar sig framåt för att dubbelkolla nummervojlocken, därefter plockar han ut hästen. 

– När Johan kör av banan säger han att ”det är en skandal, hur kan jag vara diskad? Han hoppade ju knappt?”, berättar Crebas.  

Under loppet fick Untersteiner upp segerförhoppningarna enligt Hans. 

– Jag själv tror att han kunde ha varit minst tvåa, sen kan jag ju så klart inte säga att han skulle ha vunnit, men det är vad jag tror.

Beklagade misstaget

Efter loppet blev han kontaktad av såväl domare som sportschef på Jägersro som beklagade misstaget. 

– Vi får troligtvis en fjärdeplats som kompensation och sportchefen ringde och beklagade och sa att detta inte hade hänt under hans tretton år. Men jag är ingen bitter person som blir arg speciellt länge. 

– Jägersro har kameravinklar överallt, de är väldigt duktiga. Det här ska inte kunna hända, men det är samtidigt mänskligt, jag gör också fel ibland. 

”Hade varit så stort”

Som liten tränare menar Crebas att misstaget drabbar honom extra mycket. 

– Jag har tre stycken treåringar på min lista och det här är fin häst som Westerrink, som bland annat har Timoko äger, det är en kompis till mig. Så den här hästen kan ge mycket reklam till mig som liten tränare, säger han och fortsätter:

– Det är så klart att det hade varit tråkigt för alla, men det hade varit så stort för mig att som liten tränare få vinna på V86. 

Ikaros di Quattro ser ut att ha tagit uppgiften i onsdags på ett bra sätt och kan vara ute efter revansch mycket snart. 

– Är han fin så kommer jag att plocka ut hästen på Vaggeryd nästa lördag troligtvis, avslutar han. 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!