Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hade aldrig spelat på galopp – drog in storvinsten på V64

En man från väst-Sverige i 30-årsåldern hade aldrig spelat på galopp tidigare – och kan heller ingenting om sporten. 

Men efter en V75-vinst på söndagen under elitloppshelgen bestämde han sig för att göra ett V64-system på måndagen. 

Det slutade med att han blev ensam vinnare och tog hela potten på 825 000 kronor.

Det är ATG:s Vinnarambassadör Hans G Lindskog som berättar om den här solskenshistorien. Mannen från väst-Sverige vill vara anonym men har pratat med Hans G som delger historien om hur det gick till när han blev ensam vinnare på V64.

– Det är en vanlig racing lover som tycker att det här är kul och som spelar för att bli ensam vinnare. Han sa när jag ringde upp honom att det är för jäkla roligt att höra din röst Hans G. Killens pappa var travintresserad och hans första travminne var från året när Copiad slog Pine Chip i Elitloppet när jag refererade. Då var han knappt tio år gammal, säger Hans G Lindskog.

”Följde nervöst loppen”

Mannen från väst-Sverige fick sju rätt på V75 under elitloppssöndagen. Det gav 5499 kronor och han bestämde sig då för att satsa en liten slant även på måndagen. Då var det galopp på V64 från Bro Park, något som han aldrig spelat på tidigare.

– Han var så nöjd och glad när han fick in en vinst på söndagen och tyckte att när man ändå är i flytet så ville han gärna fortsätta. Han kollade upp att V64 gick på Bro Park och hade aldrig spelat på galopp tidigare. Men han hade sett att det ofta skräller på galoppen och ville testa. Han tog därför med lite udda hästar och skrällar.

– Han lämnade in en kupong för 288 kronor och spikade omgångens största favorit, Caesara. Han följde nervöst loppen och inför den sista avdelningen var det bara sex system kvar. Då tyckte han att det var svettigt, säger Hans G Lindskog.

Efter att Gemstone vunnit den sista V64-avdelningen återstod endast ett system med alla rätt. Det var mannens system som tillsammans med 13 femmor och 58 fyror håvade in hela potten på totalt 825 157 kronor.

– Han njöt väldigt mycket av vinsten och var hur lycklig som helst. Han hade inte hunnit smälta det ännu och visste inte än vad han ska göra för pengarna, säger Hans G Lindskog.

Michael Carlsson, Kanal 75