Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Stjärnan blev poängkung – krossade konkurrenterna

Foto: / FOTO: LARS JAKOBSSON

Storloppshelgen på Solvalla är över och prispengarna är utdelade. 

Mest pengar blev det till Timo Nurmos och Villiam – som vann Svenskt Travkriterium och tog hem vinstsumman på fyra miljoner kronor. 

Villiam blev också poängkung i Guldstallet – och drog in över 40 000 poäng. 

Årets upplaga av Kriteriehelgen blev den mastigaste på länge – och det delades ut mer prispengar än under självaste kriteriehelgen. 

Den stora andelen prispengar gjorde givetvis också att det fanns stora möjligheter till stora poäng i Guldstallet – och att göra ett ryck i kompisgängets guldliga. 

Kriterievinnare blev som bekant Timo Nurmos stjärnhäst Villiam och hästen drog sammanlagt in 43 100 poäng, eftersom han även var med i premiechansen. 

Firma Nurmos/Kontio gjorde succé

Timo Nurmos hade som tränare en minst sagt lyckad helg, och utöver Kriteriesegern vann han tillsammans med kusken Jorma Kontio även EM för femåringar. 

Duon drog in över 2000 poäng var i Guldstallet för sina segrar i storloppen. I och med det blev de båda omgångens framgångsrikaste kusk/tränare.

Näst mest poäng under omgången drog Coin Perdu in – stjärnan samlade in 21 600 poäng efter sin andraplats i Svenskt Travkriterium. 

Andra hästar som drog in stora poäng var Dibaba, som kom tvåa i Svenskt Trav-Oaks. Och Readly Express som vann EM för femåringar. Hästarna drog in 15 600 respektive 8100 poäng var.