Foto: / KANAL 75 AB
 Foto: / KANAL 75 AB

Hultman: "För 100 000 kronor är han ett fynd"

Publicerad

 

 

 

Han har vunnit nästan allt som går att vinna i travvärlden.

Nu siktar förre stjärntränaren på att vinna Guldstallet.

- Jag satsar på årgångsloppen, säger Hultman om sin strategi.

Vill du också spela Gulstallet – klicka på länken 

Stefan Hultmans tips: 

Namn: Stefan Hultman

Ålder:  53 år

Meriter: Vunnit det mesta som både kusk och tränare, segern i Prix d'Amérique (2014) och Elitloppet (2003) är två av Stefan Hultmans främsta meriter. 

Hur skulle du vilja beskriva känslan med hästägande och vara delaktig i ett travstall?

– Det är helt enastående och man får en adrenalinkick. Jag tror det räcker med att vara delägare för att få en känsla för hästen när den tävlar. Att följa en häst hela vägen är nästan det roligaste. Det är en otrolig känsla som är svår att beskriva, men det är ingen slump att före detta idrottsmän och idrottskvinnor drar sig till travsporten efter karriären. 

Vilken blir din strategi i Guldstallet 2017?

– Jag försöker chansa på att jag kan träffa rätt på vilken fyraåring som vinner derbyt. Där jag tror på Dartagnan Sisu. Då har jag dessutom Mattias Djuse som kusk till hästen.  Sen kanske Svante Båth är tränare till den som vinner kriteriet. Sedan är det klart man villa köpa Propulsion, men det har man inte råd med. Det jag satsar på är Derbyt, Kriteriet och Breeders Crown – och har valt hästar efter det. 

Har du hittat några prisvärda fynd?

Mattias Djuse för 100 000 kronor tycker jag var ett fynd. Även Svante Båth har med många hästar som kan har vinstchans. 

Hultmans stall

Elit: Uzo Josselyn

V75: Quiz Töll

Fyraåring: Dartagnan Sisu

Treåring: Da Pepperboy

Kallblod: Blås Undan

Tränare: Svante Båth

Kusk: Mattias Djuse

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag