Cyber Lane och Johan Untersteiner säkrade segern Foto: Foto: LARS JAKOBSSON / KANAL75Cyber Lane och Johan Untersteiner säkrade segern Foto: Foto: LARS JAKOBSSON / KANAL75
Cyber Lane och Johan Untersteiner säkrade segern Foto:  Foto: LARS JAKOBSSON / KANAL75

Stall PK tog hem Guldstallet 2017

Publicerad

Stall PK låg på andraplats i Guldstallet inför helgens V75-finaler på Solvalla. 

Väl där blev det seger för Cyber Lane – som fixade segern till den vinnande duon Carl–Johan Andersson och Martin Alkemark. 

Laget tog därmed hem prissumman på 100 000 kronor. 

– Att man kunde vinna när 3600 lag var med är ju helt orimligt, säger en lycklig Carl- Johan Andersson efter segern. 

Lagtävlingen i Guldstallet är avgjord, och det blev lördagens storlopp, Solvalla Grand Prix, som blev direkt avgörande. 

Stall PK låg tvåa inför helgen, men hade trumfkortet Cyber Lane i sitt stall. Något som skulle visa sig vara guld värt. 

Johan Untersteiners stjärna vann loppet – och säkrade därmed segern för laget som innehöll duon Carl-Johan Andersson och Martin Alkemark. 

Stall PK tog i och med det bland annat hem segersumman på 100 000 kronor. 

"Kändes väldigt nervöst ett tag" 

Hur känns det här? 

– Det känns alldeles utmärkt. Under loppets gång var man lite orolig när han fick dödens. Men sista varvet såg det väldigt bra ut, när han (Johan Untersteiner) tittade bakåt, säger Carl-Johan Andersson.  

Hur var det med nerverna? 

– Jag jobbar med ungdomar, så vi var på en utflykt i Liseberg under lördagen. Jag satt i en buss på väg hem när loppet pågick. Fem minuter innan loppet bytte vi chaufför, eftersom jag körde innan, sen satt jag och kollade på det i min iphone. Då kändes det väldigt nervöst ett tag, samtidigt som det såg så bra ut sista 1000 metrarna. In på upploppet var det bara en stor glädje. 

"Vi diskuterade hur otroligt det var" 

Har ni hunnit fira segern? 

– Jag fick ju åka upp till Alkemark en dag efter jobbet, så vi hade en liten kort stund där vi satt och diskuterade hur otroligt det var. Att man kunde vinna när 3600 lag var med, är ju helt orimligt. 

Inför helgens tävlingar berättade duon att de döpte laget till Stall PK för att hedra sin avlidne vän Per Karlsson. 

Då lovade de också att ge bort en champagneflaska till Per Karlssons änka vid seger. Ett löfte de planerar att hålla. 

Har ni hunnit ge bort någon champagneflaska?  

– Nej, men vi har kontaktat henne. Så det blir någon kväll framöver, säger Carl-Johan Andersson.  

 

Förstapriset i Guldstallet

– 100 000 kronor 

– Levande fölavgift från Menhammar (i någon av hingstarna Orrechietti eller One Too Many, värde ca 15 000) 

– Prova-på-paket till valfri Travskola (värde ca 1000) 

– Inbjudan till Hästgalan 2018 för två personer (värde: 1 000) 

– Årsabonnemang ATG Live Premium (värde: 990) 

 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag