Timo Nurmos Foto: Kanal75
Timo Nurmos  Foto: Kanal75

Nurmos häst ett fynd: "Blir svår att stå emot"

Publicerad

Guldstallet rullar vidare och på söndag är det dags för kval till Kriteriet. 

Kriterievinnaren kan ge 43100 poäng – och det är därför av högsta vikt att du gör ditt yttersta för att hitta rätt häst. 

Sportexpressens travexpert, Jonas Noreen, tror sig ha hittat ett fynd i obesegrade Villiam. 

– ”Bara” 1,25 miljoner får anses som ett bra pris med tanke på hästens höga kapacitet, säger han. 

Klicka på länken och skapa ditt Guldstall i dag!  

Vi börjar närma oss Kriterie-etappen och det finns nu på nytt goda chanser att samla fina poäng till ditt Guldstall. 

Är din häst anmäld till Premiechansningen ger rätt vinnare i Kriteriet hela 43100 poäng – vilket kan ge dig ett rejält försprång i kompisgängets Guldliga. 

"Han är ett fynd" 

Sportexpressens expert, Jonas Noreen, tror mycket på Timo Nurmos treåring Villiam. 

– Jag tycker att obesegrade Villiam är ett fynd. Med tanke på vad han har visat så blir han inte lätt att stå emot i Kriteriet, trots tufft läge redan i försöket. ”Bara” 1,25 miljoner får anses som ett bra pris med tanke på hästen höga kapacitet, säger han. 

"En tänkbar outsider" 

Noreen har även hittat en spännande outsider i Svenskt Trav-Oaks.  

– Tittar man i stället bland stona så gillar jag Run Chica Run för 750 000 kronor. Hon är bra och kan nog ännu mer än visat. En tänkbar outsider i Oaks.

"Kan bli dubbel för Nurmos" 

Som tränare tror han starkt på Timo Nurmos, som kan ha vinnaren i både Kriteriet och Oaks. 

– Vad gäller tränare kan det nog vara bra att ta Timo Nurmos för en miljon om man har råd. Hans hästar har nämligen chans både i Kriteriet och Oaks, säger Jonas Noreen. 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag