Foto: KANAL 75/ HASSELBLAD H5D
 Foto: KANAL 75/ HASSELBLAD H5D

Huselius saknar stora talangen: "Förvånad"

Publicerad

Guldstallet är tillbaka och det är nu hög tid att bygga ditt stall. 

Antalet hästar är många och att veta vilka man ska plocka ut är inte det enklaste.

Den förre hockeystjärnan Kristian Huselius saknar dock en häst: Husse Boko. 

– Några av de som han slagit utan problem var rätt dyra, säger han.

 

TÄVLA SJÄLV: Klicka på länken och registrera ditt Guldstall i dag.  

Efter flera års frånvaro är Guldstallet äntligen tillbaka igen. Tävlingen drar i gång med dunder och brak till helgen då det bland annat är dags för Derbyfinal. 

En av hästarna som inte finns att välja på i stallet är Kristian Huselius treåring Husse Boko. Givetvis ringde vi för att höra vad den förre NHL-stjärnan tycker om det. 

"Lite konstigt var det allt" 

Husse Boko är inte med i Guldstallet – hur ser du på det? 

– För det första tycker jag det verkar kul med Guldstallet, det är inget som jag testat på tidigare. Men jag måste säga att jag blev lite förvånad när Husse Boko inte var med.

Tycker du det är fel? 

– Jag hade några kompisar som ringde och frågade varför inte Husse Boko var med i Guldstallet. Så då gick jag in och kollade och såg vilka treåringar som var med. Då såg jag bland annat några av de som han slagit utan problem var rätt dyra. Han har ju vunnit fyra av fem starter i år, så lite konstigt var det allt, säger han. 

"Han har gjort allt rätt" 

Någon häst du inte tycker borde varit med? 

– Det är väl mer att jag inte vet vilka treåringar som vunnit fyra av fem tävlingar i år. Han var ju på linjen med Da Pepperboy med krafter kvar och slog Dream Night Palema. Starten efter vann han på Åby Stora Pris-dagen mot sina treåringar. Så han har gjort allt rätt hela tiden. 

Är du besviken? 

– Jag förstår att man måste dra en gräns och att olika hästar ska vara med. Det är också helt upp till dem som tar ut. Så det är inga konstigheter på det sättet. Det var helt enkelt bara lite skoj att skriva något. Jag vill inte tvinga med min egen häst, säger han med ett skratt och tillägger: 

– Men det är klart. Det kan ju vara konstigt om Husse Boko är med i lite finare lopp och det inte går att välja honom... 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag