Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Readly Express och Jorma: En superduo till ditt stall?

Jorma Kontio och Readly Express
Foto: Stalltz.se
Jorma Kontio
Foto: LARS JAKOBSSON / KANAL 75

Jorma Kontio verkar vara högaktuell som den kusk som ska köra Readly Express under vinterns tävlingar i Frankrike. 

Där fokus naturligtvis är på Prix d' Amerique.

Duon har firat stora triumfer tillsammans tidigare – och bör vara ett hett tips till de som vill samla in poäng under sluttampen av Guldstallet. 

– Jorma har kört hästen på Vincennes en gång tidigare och då vann han, säger Timo Nurmos till Trav365. 

Readly Express är en av Sveriges just nu hetaste hästar och efter årets prestationer har hästen lyfts fram som det största svenskhoppet i Prix d' Amerique. 

Det franska storloppet avgörs i slutet av januari, men trots det spekuleras det redan om vem som ska köra hästen. 

"Har inte ens pratat med honom" 

För Trav365 berättar Timo Nurmos att beslutet ännu inte är fattat – men att han inte är bekväm med spekulationerna. 

–  Jag tycker det är konstigt, och onödigt, och orättvist. Jorma har varit förstakusk på hästen hela tiden, Erik Adielsson har kört hästen i ett lopp, och Björn Goop i ett. Jag har inte ens pratat med varken Jorma eller ägaren, och jag måste prata med dom först vem som eventuellt ska köra honom. Jorma har kört hästen på Vincennes en gång tidigare och vann då, och det finns franska kuskar, och jag har också körlicens så även jag kan köra, säger han till Trav365. 

"Tycker inte det är rättvist" 

Nurmos fortsätter och menar att snacket om vem som ska köra hästen inte är relevant. 

– Om man kört Readly Express i nästan varje start så här långt och så börjar folk spekulera i andra kuskar, det tycker inte jag är rättvist. Det var ingen som spekulerade i vem som skulle köra Maharajah. Det viktigaste är att hästen är i ordning, det andra får vi ta sen, säger han till sajten. 

Nurmos berättar dessutom att hästen inte kommer att tävla något mer i Sverige i år. 

En vinnare i Guldstallet? 

Readly Express har tagit fem segrar av fem möjliga under 2017 och har i och med det varit en av de hästar som samlat in mest poäng i Guldstallet. 

Det återstår att se om hästen kan fortsätta fira triumfer med hästen i Frankrike – och om det blir med Jorma Kontio som kusk eller inte.